Κάθε μέρα, θα σας προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα, το μενού έχει σπιτικό ψωμί, από την αναγνώστριά μας Κατερίνα Γεροντή.
Όπως μας γράφει, “είναι απλό, χωρίς ζύμωμα και με κανονικό μέτρημα (αντί για το τρομακτικό “αλευρι όσο πάρει”). Απλά, θέλει πολλή ώρα φούσκωμα και γι’αυτό εμείς το στήνουμε το βραδάκι για να το έχουμε ζεστό ζεστό το μεσημέρι”.
Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη/πυρέξ:
- 480 γρ αλεύρι (συνήθως βάζω για όλες τις χρήσεις αλλά βγαίνει μια χαρά και με μισό μισό με ολικής)
- 4 γραμμάρια (μισό φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 420 ml χλιαρό νερό (ευχάριστα ζεστό στο χέρι, δηλαδή)
- 2 ΚΟΦΤΕΣ κ.γ. αλάτι
- Κάποιο μυρωδικό (πάπρικα ή γλυκάνισο ή ακόμα και άνηθο ή ό,τι θέλουν τα παιδιάΕμένα ζήτησαν κάρυ!)
Αυτό ήταν.
Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr