#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

σουφλέ κουνουπίδιΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει σουφλέ κουνουπίδι από τη Μαριάννα Κουμαριανού! Άλλωστε, ο πιο εύκολος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά είναι να τα κάνουμε σουφλέ! 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κουνουπίδι
  • τριμμένο τυρί (της αρεσκείας μας)
  • 5-6 φέτες μπέικον κομμένες κομματάκια
  • 10 ντοματάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Για τη μπεσαμέλ:
  • γάλα φρέσκο (περίπου 1 λίτρο)
  • αλεύρι
  • βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας)
  • 1 αβγό
  • αλάτι – πιπέρι – σκόρδο σε σκόνη – μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι. Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για λίγα λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα κομμάτια μπέικον και τα ντοματίνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά (χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα), ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από το κουνουπίδι και ρίχνουμε ξανά τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στους 230 C μέχρι το σουφλέ κουνουπίδι να ροδίσει!
Καλή σας όρεξη!

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply