#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΕΤΖΕΛ

πρετζελΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Η καραντίνα απογείωσε τις μαγειρικές μας αναζητήσεις και μας έστειλε ένα ταξίδι στην… Αυστρία για να γευτούμε αυτά τα αφράτα, φρεσκοψημένα, μυρωδάτα πρέτζελ. Πιο εύκολα και από όσο φαντάζεστε και πολύ καλύτερα από αυτά που θα βρείτε στο φούρνο.

Υλικά

400 γρ. γάλα χλιαρό

1,5 φακελάκι ξερή μαγιά

½ κ.γ. ζάχαρη

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Ξεχωριστά

600 γρ. νερό

4 κ.σ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά τουλάχιστον, να φουσκώσει η ζύμη. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Ξαναπιάνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια. Τότε βράζουμε το νερό με τη σόδα σε μια κατσαρόλα. Τα κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε «μακαρόνια» και σχηματίζουμε πρέτζελ.

πρέτζελ

Με μια τρυπητή κουτάλα βουτάμε κάθε ένα από τα πρέτζελ στο ζεστό νερό με τη σόδα και το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε, το τοποθετούμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσπαθούμε να μην τα φάμε όλα.

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply