ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

πατάτεςΘρεπτικές και νόστιµες, οι λατρεµένες των παιδιών πατάτες ταιριάζουν µε όλα, ειδικά όταν µπορούµε να τις έχουµε πάντα έτοιµες, κοµµένες και καθαρισµένες. Οι ελληνικές Κυδωνάτες πατάτες φούρνου Νάξου Μπάρµπα Στάθης προέρχονται από άριστες ποικιλίες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Νάξου, έχουν υπέροχη γεύση και µοναδικό άρωµα. Δηµιουργούµε φανταστικές συνταγές και τις µαγειρεύουµε ως συνοδευτικό ή πλήρες γεύµα. Τις δοκιµάσαµε µε γιαούρτι, γαλοπούλα και µυρωδικά και ξετρελαθήκαµε οικογενειακώς. Εσείς;

Πατάτες φούρνου µε γαλοπούλα και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 συσκευασία ελληνικές πατάτες φούρνου κυδωνάτες Νάξου Μπάρμπα Στάθης 1000 γρ.
10 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
850 γρ. γάλα φρέσκο
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε το σκεύος
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε τις ελληνικές πατάτες φούρνου κυδωνάτες Νάξου Μπάρμπα Στάθης χωρίς να τις ξεπαγώσουμε, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και από πάνω σκορπάμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το γάλα, το ψιλοκομμένο σκόρδο Μπάρμπα Στάθης, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Leave a Reply