Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει Easy Bake πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOCOLATE MUFFINS
500 γρ. μείγμα για Choco Muffins Easy Bake
150 γρ. σπορέλαιο
150 γρ. νερό
1 αυγό
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING & ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
400 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια ή ¼ κ.γ.
Εκχύλισμα βανίλιας
Πασχαλινά ζαχαρωτά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1: Ξεκινάμε με τα mufffins. Βάζουμε το μείγμα για chocolate muffins σε ένα μπολ, προθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βήμα 2: Γεμίζουμε τα φορμάκια για muffin κατά το ¾ αυτών.
Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 17 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 4: Για το frosting, ξεκινάμε βάζοντας το βούτυρο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το κακάο.
Βήμα 5: Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και τελειώνουμε με την βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρόκρεμα και την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, στο ψυγείο.
Βήμα 6: Μόλις κρυώσουν τα muffins, διακοσμούμε με την βουτυρόκρεμα και τα πασχαλινά ζαχαρωτά και φτιάχνουμε τις πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές μας!
Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr