Όλοι περιμένουν πώς και πώς για τις τέλεια ψημένες πατάτες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, έστω κι αν φέτος αυτό δεν θα ξεπερνάει τα εννέα άτομα! Και αν είστε εσείς που θα τις μαγειρέψετε, τότε θα λατρέψετε την αυτή την τόσο ιδιαίτερη συνταγή για ψητές πατάτες φούρνου:
Υλικά:
- 1 κιλό baby πατάτες
- ¼ φλιτζανιού εξ.παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μη επεξεργασμένο αλάτι (σκέτο ή με μυρωδικά)
- 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
- 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κρεμμύδια, κόκκινα μεσαία
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Πλένετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο
- Ανακατεύετε μέχρι οι πατάτες να έχουν καλυφθεί πλήρως με όλα τα υλικά και τοποθετήστε τα κρεμμύδια ανάμεσα από τις πατάτες
- Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον φούρνο
- Μετά από ½ ώρα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και πιέζετε λίγο την κάθε πατάτα με ένα γουδοχέρι ή με μία μεγάλη κουτάλα ώστε να συμπιεστεί ελαφρώς.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15’, όπου γυρίζετε τις πατάτες από την άλλη μεριά και ψήνετε για άλλα 15’
Αφαιρείτε τις ψητές πατάτες από το φούρνο, σερβίρετε και… εντυπωσιάζετε!