ΝΟΣΤΙΜΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

BarbastathisΝηστεύουμε νόστιμα με Μπάρμπα Στάθη. Γιατί η περίοδος της νηστείας είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τα λαχανικά, επιστρατεύοντας όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας! Και ο Μπάρμπα Στάθης είναι κάθε μέρα στην κουζίνα μας με μια νέα απολαυστική συνταγή, για να ανοίξει τους γευστικούς μας ορίζοντες βήμα -βήμα.

Μπάρμπα Στάθης. Μας κάνει καλό και στη Σαρακοστή! 

Νηστίσιμα burgers με γλυκοπατάτες στον φούρνο

Υλικά

1 συσκευασία γλυκοπατάτες  Μπάρμπα Στάθης, 500 γρ.
750 γρ. τριμμένο καρότο
400 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
100 γρ. ψίχουλα από ψωμί
3 κ.γ. σουσάμι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
6 στρογγυλά ψωμάκια για burger
3 ώριμα αβοκάντο
ντομάτα σε φέτες
κρεμμύδι σε φέτες
φύλλα baby σπανάκι
παπαρουνόσπορος, ηλιόσπορος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και με το μισό ελαιόλαδο τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το 1/3 του καρότου, τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης, το ταχίνι και το κύμινο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το υπόλοιπο καρότο με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Τότε το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα ψίχουλα, το ξύσμα λεμονιού και το σουσάμι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε 6 μπιφτέκια τα οποία τηγανίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

GLYKOPATATES 500g pack

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες Μπάρμπα Στάθης απευθείας από την κατάψυξη σε ένα ταψάκι με μία λαδόκολλα, στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνετε για 20’ περίπου. Στα μέσα του χρόνου ψησίματος, τις γυρίζετε από την άλλη μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προσαρμόζετε την διάρκεια ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σας.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια μας και από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι σε φέτες, το αβοκάντο, τα φύλλα από baby σπανάκι και τα συνοδεύουμε με τις γλυκοπατάτες. Προαιρετικά πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με παπαρουνόσπορο και ηλιόσπορους.

https://www.barbastathis.com/el/home/index.html

3

Leave a Reply