MUGCAKE: ΤΟ ΚΕΚΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΛΕΠΤΩΝ

mugcakeTa mugcakes είναι πολύ διάσημα στην Αμερική! Νομίζω ότι όλοι τα ξέρετε ή αν δεν τα ξέρετε να η ευκαιρία για να μάθετε άλλη μια λιχουδιά, που γίνεται εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, με λίγα υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στα ράφια.  Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχει το mugcake, αυτό το γρήγορο κεκάκι, είναι ότι γίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων και σε μικρή ποσότητα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις απογευματινές λιγούρες.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω την πιο απλή βερσιόν και μάλιστα αποφάσισα να μην βάλω καθόλου ζάχαρη αλλά να την αντικαταστήσω με σιρόπι αγαύης. Στην συνταγή παρακάτω έχω γράψει φυσικά και την ποσότητα ζάχαρης σε περίπτωση που την κάνετε με ζάχαρη. Οι ποσότητες μας κάνουν δύο φλιτζάνια του καφέ δηλαδή το μέγεθος ενός κλασικού cupcake.

Είπαμε πολλά όμως καιρός για την συνταγή!

  • 4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη ή 1 κουταλάκι νέκταρ αγαύης
  • 2 κουταλιές γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο ή φυτικό λάδι
  • βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Η παρασκευή του mugcake είναι πανεύκολη! Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε με το πιρούνι όλα τα στερεά υλικά και μέσα ρίχνετε τα υγρά.  Μοιράστε το μείγμα σε δύο κούπες που έχετε βουτυρώσει ελαφρά και βάλτε τις κούπες μία μία το στο φούρνο μικροκυμάτων σε φουλ ισχύ για ενάμιση λεπτό!

apple-mugcake

Τι θα πρέπει να προσέξετε

  1. Η κούπα θα πρέπει να είναι κατάλληλη  για τα μικροκύματα!
  2. Η ποσότητα που θα βάλετε μέσα στην κούπα θα πρέπει να είναι το πολύ στα 3/4 της κούπας.
  3. Αφήστε το κεκάκι να κρυώσει ελαφρά για 1 λεπτό πριν το καταναλώσετε
  4. Παίξτε με διάφορα μπαχαρικά και αρώματα για να δημιουργήσετε δικές σας γεύσεις. Εγώ σήμερα το έκανα χρησιμοποιώντας βούτυρο μήλου και βάζοντας κανέλα στο μείγμα αντί για βανίλια!