#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: MAC ‘N CHEESE Ή ΑΛΛΙΩΣ…ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr. Για να απολαύσουμε Mac ‘n’ cheese, την αγαπημένη αυτή αμερικάνικη γαστρονομική συνήθεια, θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες μακαρονάκι κοφτό ή κοραλλάκι 
  • 2 κούπες γάλα χαμηλό σε λιπαρά (μπορεί να σας χρειαστεί λίγο ακόμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος)
  • 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη (προαιρετικό) 
  • 1 1/2 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα (το καλύτερο είναι να βάλετε και μαλάκα και σκληρά, γκούντα, γραβιέρα γλυκιά, πεκορίνο ή ό,τι άλλο τυρί τριμμένο έχετε στο ψυγείο σας ακόμα και τρίμματα φέτας!)
  • αλάτι (προαιρετικά)

Σημείωση: Προσοχή στο αλάτι, γιατί μπορεί τα τυριά να είναι αρκετά αλμυρά!

Εκτέλεση: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα μαζί με τα μακαρόνια και το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα θα πρέπει να το ανακατεύετε συνεχώς γιατί υπάρχει περίπτωση να σας χυθεί. Το ανακάτεμα θα βοηθήσει επίσης στο να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Μόλις αρχίσει και βράζει για τα καλά χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.  Όταν δείτε ότι έχει απορροφηθεί το γάλα και τα μακαρόνια έχουν βράσει ρίχνετε όλα τα τυριά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού και να λιώσουν καλά!  Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε τα μακαρόνια με τα τυριά για 2-3 λεπτά. Και λίγο πριν σερβίρετε ανακατεύετε για μια ακόμα φορά! Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα Mac ‘n’ cheese σας ρίχνοντας από πάνω διάφορα υλικά, όπως ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον, ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, ακόμα και με κρουτόν!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply