ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ… ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

κολοκυθόσουπαΗ καλύτερη εποχή της ωρίμανσης της κολοκύθας είναι από Οκτώβρη έως Νοέμβρη! Και μας δίνει μια από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές σούπες, που θα απολαύσουμε στα πρώτα κρύα! Κολοκυθόσουπα βελουτέ!

Για την κολοκυθόσουπα, θα χρειαστούμε (για τέσσερα άτομα):

½ κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
1 μεγάλη πατάτα
1  μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το μοσχοκάρυδο και έπειτα προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σταδιακά στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει, και αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει μια βράση. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η κολοκυθόσουπα σερβίρεται ζεστή, με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή τυρί κρέμα και λίγο σχινόπρασο!

Tip: Αν αγοράσετε ολόκληρη την κολοκύθα, μπορείτε επίσης να ψήσετε τους σπόρους της οι οποίοι είναι πλούσια πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων.  Αν η κολοκύθα είναι μεγάλη, μπορείτε να φυλάξετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη (κομμένη και καθαρισμένη) για την επόμενη φορά.

Leave a Reply