ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

καλαμποκόψωμοΣήμερα φτιάχνουμε ένα αφράτο ψωμί από αλεύρι Καλαμποκιού.  

Υλικά:

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο & 2 κ.σ.
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες

Σκεύη/συσκευές: μπολ, ταψί φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 35 λεπτά

Μερίδες: 2 καρβέλια

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Kalampokopsomo me piperies (3)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα νερού σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.

2) Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το καλαμποκάλευρο, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο στο κέντρο. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σταδιακά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλά στα χέρια.

3) Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

4) Όταν η ζύμη φουσκώσει, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ξαναζυμώνουμε να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.

5) Προσθέτουμε 2 επιπλέον κ.σ. καλαμποκάλευρο και ζυμώνουμε μέχρι να μην μας κολλά στα χέρια η ζύμη. Πλάθουμε 2 στρογγυλά ή μακρόστενα καρβέλια.

6) Τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα χαράζουμε με μαχαίρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

7) Ψήνουμε τα καλαμποκόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Credits

Recipe | Food Styling: Madame Ginger

Photos: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Production Manager: Άννα Χαλικιά

Leave a Reply