ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά! Ας δούμε λοιπόν σήμερα την αγαπημένη μου γρανίτα με λεμόνι και βασιλικό, που σίγουρα θα σας  δροσίσει για αρκετή ώρα! Αν δεν τρώτε ζάχαρη, μπορείτε να δείτε εναλλακτικές λύσεις στο τέλος της συνταγής!

Θα χρειαστείτε:

  • 70 γρ ζάχαρη λευκή
  • 70 ml νερό
  • 70 ml φρεσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 300 ml νερό παγωμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού, πλυμένα

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό για να φτιάξετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Μέσα στο σιρόπι ρίχνετε 3-4 φύλλα βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Όταν κρυώσει εντελώς το μείγμα, ρίχνετε και το παγωμένο νερό και μοιράζετε το μείγμα στις ειδικές θήκες για παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη την γρανίτα για 30 λεπτά και μετά τα βγάζετε, τοποθετείτε αν θέλετε ένα φυλλαράκι βασιλικού και μισή φέτα λεμονιού μέσα σε κάθε θήκη και το ξαναβάζετε για τουλάχιστον 3 ώρες στην κατάψυξη. Για να το βγάλετε από την θήκη μπορείτε να το βάλετε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης για 1-2 λεπτά.

Εναλλακτικά:

  •  Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης με 2 κουταλιές σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης.
  • Αν θέλετε (και προσοχή, μην το πάρουν τα παιδιά) προσθέστε 70 ml βότκα, όχι όμως παραπάνω, γιατί δεν θα παγώσει το μείγμα της γρανίτας!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply