ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ (Ή ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΑΜΑΣ)

Γεμιστά της τεμπέλαςΤα γεμιστά της τεμπέλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές. Με αυτό το όνομα την γνώρισα και την αγαπήσαμε οικογενειακώς, αν και μάλλον θα την μετονόμαζα σε “τα γεμιστά της εργαζόμενης μαμάς” ή “τα γεμιστά της μαμάς που το καλοκαίρι  μαγειρεύει όσο πιο απλά γίνεται”.

Για να φτιάξετε κι εσείς τα γεμιστά της τεμπέλας (για μια τετραμελή οικογένεια), θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Λίγο σκόρδο (επειδή στα παιδιά δεν αρέσει η… σκορδίλα, βάζω σκόρδο σε σκόνη, έτσι για τη γεύση)
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα (ποσότητα ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν τα μυρωδικά)
  • Αλατοπίπερο
  • 800 ml νερό

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε χωρίς λάδι το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, για να βγάλει το άρωμά του, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 800 ml νερό. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά, στους 180 °C. Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο λαδερό, προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο ακόμα. Απολαμβάνουμε τα γεμιστά της τεμπέλας με μπόλικη τριμμένη φέτα!

One Response

  1. Hellenic raisins 6 Ιουλίου, 2017

Leave a Reply