GAZPACHO ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

gazpacho με αγγούρι και αβοκάντοΠριν από πολλά χρόνια είχα πάει στην Ισπανία, όπου δοκίμασα την σούπα gazpacho. Την κρύα σούπα με ντομάτα, αγγούρι και πιπεριές που ήταν όντως πολύ δροσιστική. Σιγά σιγά ανακάλυψα κι άλλες κρύες σούπες που μου άρεσαν εξίσου πολύ όπως ένα άλλο gazpacho με αγγούρι και αβοκάντο και δυόσμο με γεμάτη υφή και πραγματική γεύση καλοκαιριού. Χορταστική σούπα με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση γίνεται ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα με φίλους, ειδικά για τους λάτρεις του αβοκάντο!

Για να φτιάξετε gazpacho με αγγούρι και αβοκάντο, θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 κούπα παγωμένο νερό
  • 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζετε μέσα στο μπλέντερ το αγγούρι σε ροδέλες , μαζί με το αβοκάντο και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε καλά και προσθέτετε το παγωμένο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε παγωμένη την σούπα διακοσμημένη με τα φύλλα δυόσμου.