ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΑΔΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

φασολάκιαΑν έχει φτάσει μεσημέρι και ακόμη αναρωτιέσαι τι μαγειρεύουμε σήμερα, η απάντηση είναι μια! Μα φυσικά φασολάκια, που αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του καλοκαιριού. Αρέσουν σχεδόν σε όλους και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα φασολάκια είναι έτοιμα μέσα σε 40 λεπτά, και ο συνδυασμός φρεσκοτριμμένης ντομάτας, ελαιόλαδου και φρέσκου φασολιού απλά μοναδικός. Εννοείται πως το ψωμί και η φέτα είναι τα must have σε αυτό το πιάτο.

Υλικά:
½ κιλό φασολάκια πράσινα (τσαουλιά)
1 πατάτα
1 κολοκυθάκι μικρό
2/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας και καθαρίζοντας τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα κολοκύθια σε στρογγυλές, όχι πολύ λεπτές, φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ντομάτα συσκευασίας θα χρειαστεί και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού (κόντεψε να μου καεί τρεις φορές). Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

*Tips Γιαγιάς:

  • Δεν χρειάζονται πολύ ανακάτεμα γιατί υπάρχει φόβος να τα σπάσουμε.
  • Δεν τα βράζουμε πολύ ώρα, γιατί θα γίνουν πάρα πολύ μαλακά

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply