ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΑ ΠΙΤΣΑ

Για να φτιάξετε μια γρήγορη ελληνική πίτα-πίτσα, θα χρειαστείτε:

Υλικά (για ένα άτομο):

  • Πίτα είτε αραβική είτε κανονική
  • 4 Φύλλα βασιλικού
  • 3 φέτες ή τριμμένο τυρί τσένταρ (εναλλακτικά  ½ κούπα τριμμένη φέτα ή μοτσαρέλα)
  • 5 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 ψιλοκομμένα τοματίνια
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 κουταλιά λάδι
  • ¼ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ½ κουταλιά κέτσαπ

 

Εκτέλεση: Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο. Ύστερα, αλείφετε την πίτα με την κέτσαπ και λίγο λάδι. Προσθέτετε το τυρί τσένταρ, τα τοματίνια, τις ελιές και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζετε στο φούρνο την πίτα με τα υλικά για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Τέλος, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, ρίγανη και πιπέρι, ρίχνετε από πάνω τα φύλλα βασιλικού και απολαμβάνετε!