ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ CHEESECAKE ΠΡΑΛΙΝΑ

cheesecake πραλίναΛατρεύω παντός είδους cheesecake και τις προάλλες που γιόρταζα σκέφτηκα πως θα ήταν μια ιδανική ιδέα για να γλυκαθούμε μέσα στην κλεισούρα. Αρχικός στόχος μου ήταν να φτιάξω το κλασικό cheesecake, αυτό με τις φράουλες, αλλά τα παιδιά μου ήθελαν κάτι σοκολατένιο κι έτσι αποφάσισα να ετοιμάζω, με τη βοήθειά τους, ένα πανεύκολο cheesecake πραλίνα. Μοιράζομαι, λοιπόν, μαζί σας τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

  • 3οο γραµ. μπισκότα digestive
  • ένα μικρό κουτί πουράκια
  • μια πρέζα αλάτι (δύο αν σας αρέσει μια υφάλμυρη γεύση στο γλυκό σας)
  • 130 γραµ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 500 γραμ. πραλίνα φουντουκιού (αν θέλετε το γλυκό σας πιο σοκολατένιο, αυξάνετε την ποσότητα της πραλίνας κατά 100 γραμμάρια)
  • 500 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (αν θέλετε το γλυκό σας πιο τυρένιο και ελαφρύ, αυξάνετε την ποσότητα του τυριού κατά 100 γραμμάρια)
  • φουντούκια για το στόλισμα

Εκτέλεση:

-Λιώνετε στο μούλτι (ή με τα χέρια των παιδιών σας) τα μπισκότα και το ένα τρίτο από τα πουράκια, μέχρι να έχετε μια ενιαία σκόνη.

-Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε και έπειτα, σταδιακά, ρίχνετε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και δυο κουταλιές της σούπας λιωμένη πραλίνα.

-Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση (εγώ χρησιμοποίησα 22 εκατοστών) και απλώνετε με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι (ή με τα χέρια των παιδιών σας), μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

-Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και ένα κουτάλι το τυρί κρέμα και την πραλίνα μέχρι να ενωθούν καλά και προσέθετε και άλλο ένα τρίτο από τα πουράκια, θρυμματισμένο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση, ανάλογα με την προτίμησή σας, προσθέτοντας είτε τυρί είτε πραλίνα.

-Αφαιρείτε τη βάση από την κατάψυξη και απλώνετε την κρέμα στην επιφάνειά της.

-Καταψύχετε για τουλάχιστον τρεις ώρες.

-Περίπου μια ώρα πριν σερβίρετε το cheesecake πραλίνα, το βγάζετε από την κατάψυξη, αφαιρείτε το τσέρκι και τη λαδόκολλα και το στολίζετε με τα υπόλοιπα πουράκια, με ελάχιστη λιωμένη πραλίνα και με φουντούκια.

-Αν περισσέψει (χα χα χα), το διατηρείτε στην ψύξη.