BROWNIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)

Μετά από τις μέρες των γιορτών όλοι λέμε ότι θα προσέξουμε την διατροφή μας, δεν θα φάμε ανθυγιεινά , πολλοί από εμάς θα ξεκινήσουμε δίαιτα ή διατροφή κλπ. Πάντα όμως, θα επιθυμήσουμε να φάμε κάτι γλυκό ή πιο συγκεκριμένα κάτι σοκολατένιο!

Αυτή η συνταγή που δεν έχει καθόλου λιπαρή ουσία και είναι χωρίς ζάχαρη για εκείνες τις μέρες που δεν αντέχεις και θέλεις γρήγορα κάτι γλυκό και σοκολατένιο. Αυτό το γλυκό είναι αρκετά… γλυκό γιατί περιέχει χουρμάδες, έχει σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι πολύ λαχταριστό. Όταν δαγκώνεις μια μπουκιά γεύεσαι αμέσως την πλούσια σοκολατένια γεύση και την καραμελένια γεύση των χουρμάδων. Δοκίμασε να το δώσεις και στα παιδιά, πιστέψέ με θα το λατρέψουν!

Θα χρειαστείς:

  • 100 γρ καρυδόψιχα (ή ότι άλλο ξηρο καρπό προτιμάς)
  • 8 βασιλικούς χουρμάδες, ψιλοκομμένους (νοτισμένους για 30 λεπτά σε ζεστό νερό)
  • 150 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 1 κουταλιά σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο (στο μούλτι, ανακατεμένο με 3 κουταλιές χλιαρό νερό και στο ψυγείο για 10 λεπτά)
  • 2 κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  1. Βάζεις στο μούλτι την καρυδόψιχα και τους χουρμάδες και τα χτυπάς καλά να γίνουν σαν μία πάστα.
  1. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς μέχρι να γίνουν όλα ένα.
  1. Βάζεις σε ένα μικρό ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και στρώνεις με ένα κουτάλι την ζύμη που έφτιαξες.
  1. Ψήνεις το brownie για 10 λεπτά σε αέρα και μόλις είναι έτοιμο το βγάζεις, το αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά και το κόβεις σε κομμάτια!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

Leave a Reply