Μια εύκολη και θρεπτική λύση για να αξιοποιήσουμε μερικά από τα πολλά κόκκινα βραστά αβγά του Πάσχα είναι αυτή εδώ. Το αβοκάντο έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά και μαζί με το πρωτεϊνούχο αβγό γίνεται μια βόμβα ενέργειας και δύναμης για να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας. Για να ωριμάσει το αβοκάντο, θα πρέπει να το αφήσετε μερικές μέρες εκτός ψυγείου, ώσπου να μαλακώσει, διαφορετικά δεν θα πολτοποιηθεί επιτυχώς. Αν σας αρέσει το λεμόνι, μπορείτε να βάλετε τον χυμό από ένα λεμόνι, ενώ αντί για πάπρικα μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα είδη πιπεριών.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 πασχαλινά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- 1 ώριμο αβοκάντο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πάπρικα
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε στο multi το αβοκάντο με τον χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.
- Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα του αβοκάντο και τοποθετούμε επάνω τους τις ροδέλες των αβγών.