ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ

φρυγαδέλιαΤα φρυγαδέλια θεωρούνται ο απόλυτος πασχαλινός μεζές. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η γεύση του συκωτιού, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα την καταλάβετε καθόλου. Κλέψτε λοιπόν τις εντυπώσεις με το νοστιμότερο μεζεδάκι, φτιαγμένο από τα χεράκια σας! 

Υλικά:
1,200 γρ. συκώτι αρνίσιο (ζητάμε από τον χασάπη να μας το κόψει σε μικρά κομμάτια και να το καθαρίσει)
3-4 μεγάλες αρνίσιες μπόλιες
3 γρ. μαύρο πιπέρι
1,5 γρ. πράσινο πιπέρι
3 γρ. πάπρικα γλυκιά
1,5 γρ. σουμάκ
1,5 γρ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
20 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκιαΕκτέλεση: Τοποθετούμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό για περίπου δυο ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να ανοίξουν. Τοποθετούμε το συκώτι σε ένα πυρέξ και από πάνω προσθέτουμε σε τρεις δόσεις όλα τα μπαχαρικά, αφού πρώτα τα περάσουμε από το γουδί, ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά την κάθε δόση και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά. Τοποθετούμε το συκώτι στο ψυγείο το λιγότερο για δυο ώρες. Πριν το βγάλουμε, ανοίγουμε τις μπόλιες καλά και τις κόβουμε σε λωρίδες πλάτους περίπου 10-15 εκατοστών, υπολογίζοντας να μπορεί να τοποθετηθεί κάθε κομματάκι από το συκώτι καλά μέσα και να έχει κενό ώστε να τυλιχτεί σαν ρολάκι. Πάνω σε μια πλάκα, ξεκινάμε τη διαδικασία τυλίγματος και καρφώνουμε κάθε φρυγαδέλι που ετοιμάζουμε στο ξυλάκι. Κάθε ξυλάκι χωράει 4 με 5 φρυγαδέλια, ανάλογα με το μέγεθος του συκωτιού. Τα ψήνουμε είτε στα κάρβουνα (25-30 λεπτά αναποδογυρίζοντας πάντα την ψησταριά) είτε στον φούρνο πάνω στη σχάρα (για 45 λεπτά στους 180 °C), γυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Από κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί με λαδόκολλα, μια και θα στάζει λίπος.Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply