ΜΑΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ

013L (1)Θυμάμαι ακόμα το πρώτο show με μάγο που παρακολούθησα. Ήμουν δεν ήμουν έξι χρόνων και στο μέρος όπου παραθερίζαμε  είχε έρθει ο περίφημος Μάικ Λαμάρ. Οκ, εσείς, παιδιά, μάλλον δεν τον ξέρετε, αλλά αν ζητούσατε από τους γονείς σας να σας πουν τον πρώτο Έλληνα μάγο που τους έρχεται στο μυαλό, αυτόν θα έλεγαν. Μικροί και μεγάλοι τα χάσαμε μπροστά στα όσα μας παρουσίασε, χρησιμοποιώντας το σπαστό πορτοκαλί ραβδί του! Εξαφάνισε αντικείμενα, εμφάνισε αντικείμενα, εμφάνισε ζώα (ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς ένα χαρτομάντιλο έγινε περιστέρι), εξαφάνισε ζώα, εξαφάνισε ανθρώπους, εμφάνισε ανθρώπους, ταχυδακτυλούργησε, βάζοντας π.χ. βελόνες μέσα σε μπαλόνια, που δεν έσκαγαν, και για τις επόμενες ημέρες, εμείς, η μαρίδα προσπαθούσαμε (εις μάτην) να τον μιμηθούμε τα τρικ του! Τα χαρτομάντιλα παρέμειναν χαρτομάντιλά, οι ήχοι των μπαλονιών που έσκαγαν το ένα μετά το άλλο εξαγρίωσαν τους παραθεριστές, ενώ από τα καπέλα μας δεν βγήκε κανένα κουνέλι, παρά μόνο αέρας κοπανιστός και ζεστός, Αύγουστος γαρ… Με τράπουλες, πάντως, κάτι πετύχαμε κι ακόμα τα παιχνίδια με χαρτιά είναι τα μόνα «μαγικά» που κατέχω καλούτσικα!

Κι αν η δική μας γενικά μεγάλωσε με τον Λαμάρ, με ποιον μάγο θα μεγαλώσει η δική σας και θα… ωριμάσει για τα καλά η δική μας; Προσωπικά, το έψαξα. Και γνώρισα έναν φοβερό τύπο, τον Alex de Paris. Oui, oui, απ’ ό,τι καταλαβαίνετε μας έρχεται από τη Δύση και το μαγ(ευτ)ικό Παρίσι! Προσέξτε τώρα τι παίζει με τον μάγο αυτό. Δεν μιλά. Καλά διαβάσατε, είναι silent, δηλαδή σιωπηρός. Και η μαγική του τέχνη κινείται στα πρότυπα της Silent Comedy! Δηλαδή κάνει φοβερά μάγια και αστεία, χωρίς να πει ούτε λέξη! Αυτό τον καθιστά μοναδικό και ακόμα πιο εντυπωσιακό! Πού τον ανακάλυψα; Μα στην «Ταράτσα του Φοίβου», σε ένα εξίσου μοναδικό και εντυπωσιακό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα, που όμως δεν είναι κατάλληλο για εσάς. (Είναι, όμως, ό,τι πρέπει για τους γονείς σας και να τους πείτε να πάνε, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ). Ο Alex de Paris με καταγοήτευσε με την πρώτη του κιόλας κίνηση και, μια και ξέρω πόσο αγαπούν τα παιδιά τους μάγους και οι μάγοι τα παιδιά, αποφάσισα να σας τον συστήσω. Υπήρχε, όμως, ένα βασικό πρόβλημα. Πώς θα μιλήσω μαζί του, αφού δεν μιλάει; Πήγα και τον βρήκα προβληματισμένη πολύ· κρατώντας χαρτόνια με τις ερωτήσεις μου και προβάροντας τη λίγη νοηματική που γνωρίζω. Όμως είχα ξεχάσει για λίγο το πιο βασικό: πως ο Alex είναι μάγος. Κι ένας μάγος τόσο μοναδικός έχει τον τρόπο του ακόμα και συνεντεύξεις να δίνει, χωρίς να αρθρώσει ούτε λέξη! Και μάλιστα να είναι…εκκωφαντικός. Ιδού, λοιπόν, τι… είπαμε, τρόπος του… λέγειν!

  1. Πότε αποφάσισες να γίνεις μάγος;

 Όταν ήμουν μικρός ήθελα να μάθω τι υπάρχει πέρα από αυτό που υπάρχει, έτσι ξεκίνησα τον μακρύ δρόμο της μαγείας.

  1. Πού σπούδασες μαγεία; Στο Παρίσι όπως λέει και το όνομά σου;

Πρώτα γνώρισα έναν σπουδαίο μάγο γέροντα και αυτός με οδήγησε στην καλύτερη σχολή του Παρισιού.

  1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου μαγικό;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, το καθένα έχει την μαγεία του…

  1. Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θέλει να γίνει μάγος;

Να μην ξεχάσει ποτέ την πρώτη σκέψη που τον ώθησε σε αυτή την διαδρομή.

  1. Ποιο μαγικό θέλεις να κάνεις και δεν το έχεις προσπαθήσει ακόμα;

Να σταματήσω τους πολέμους σε κάθε σημείο της γης και να ανακαλύψω τον εαυτό μου μέσω της μαγείας.

Κλείνοντας, μια παραίνεση προς τους μικρούς μας αναγνώστες! Το είπα και πριν και θα το ξαναπώ! Όσο εσείς κάνετε και τρικ και προσπαθείτε να γίνετε ταχυδακτυλουργοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στείλτε τους γονείς σας στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης, στην «Ταράτσα του Φοίβου», κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Θα γυρίσουν στο σπίτι με άλλη διάθεση (εμένα για τρεις μέρες με κοιτούσανε περίεργα τα παιδιά μου και φτύνανε στον κόρφο τους) και σίγουρα θα σας πάρουν παγωτό και θα σας αφήσουν να έχετε παραπάνω ώρα τάμπλετ, χωρίς καν να χρειαστεί να επιχειρηματολογήσετε! Και φυσικά, εκτός από τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων Φοίβο Δεληβοριά και τους εκλεκτούς καλεσμένους του, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον φίλο μου, πλέον, τον Alex de Paris, και να προσπαθήσουν στο σπίτι να τον μιμηθούν, με εσάς για κοινό. Δεν θα τα καταφέρουν, βέβαια, αλλά σίγουρα η φάση θα έχει πλάκα!

60336699_664117350692563_30781695602982912_n

Leave a Reply