ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

18 χρόνια έκλεισε η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου και το γιορτάζει κυκλοφορώντας τέσσερα cd με μοναδικές ηχογραφήσεις μαζί με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους και αγαπημένους τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής. 51 μεγάλοι τραγουδιστές, 3  πρωτοεμφανιζόμενοι, 8 συγκροτήματα και 9 συνθέτες με ιστορία, τιμούν την πιο παραγωγική και δισκογραφική χορωδία που υπήρξε ποτέ στην ελληνική δισκογραφία. Ο Σπύρος Λάμπρου μιλάει στο Taλκ για την εμπειρία αυτή.

– Η εμπειρία και η παρουσία στο χώρο της μουσικής της Παιδικής Χορωδία είναι μεγάλη. Πώς ήταν τα πρώτα χρόνια της χορωδίας; Τα πρώτα χρόνια είναι πάντα δύσκολα. Είναι κάτι που γεννιέται και το μεγάλωμα του απαιτεί πολλή δουλειά,μεθοδικότητα και απαιτήσεις. Η εμπειρία η δικιά μου με τις τόσες ηχογραφήσεις έκανε καλύτερο εμένα και κατ’ επέκταση τη χορωδία.

– Τι πιστεύετε πως προσφέρει η χορωδία- ως γενικότερη έννοια- στην δημιουργική ανάπτυξη των παιδιών; Η χορωδία προσφέρει πολλά σε ένα παιδί. Σπάνιες εμπειρίες, κουλτούρα, κοινωνικότητα, αξίες της ζωής και του τρόπου σκέψης του. Για τα παιδιά που ηχογραφούν στο στούντιο είναι κάτι το μοναδικό. Στιγμές για μια ολόκληρη ζωή.

-Η μουσική είναι καθώς φαίνεται παράδοση στην οικογένειά σας. Για εσάς υπήρξε επιλογή ή αυτονόητη ενασχόληση; Εννοείται επιλογή. Είναι χόμπυ και δουλειά μαζί. 50 δισκοι που έχουμε ηχογραφήσει, δεν μπορεί να μην είναι το καλύτερο μεράκι της ζωής μου, μετά την οικογένειά μου.

– Πως προσεγγίζουν οι γονείς το ενδεχόμενο συμμετοχής των παιδιών τους σε μια χορωδία; Οι γονείς ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά. Καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι συναρπαστικό και τόσο ευεργετικό για τα παιδιά τους. Τρέχουν παντού και το διασκεδάζουν μαζί μας. Έχουμε κάνει και χορωδία αποκλειστικά με τους γονείς της χορωδίας!

– Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου έκλεισε 18 χρόνια ζωής. Ποια είναι η ανατροφοδότηση που έχετε από τα παλαιότερα μέλη σας; Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά πια. Δεν πληρώνουν αλλά μένουν τα παιδιά που έχουν ταλέντο και δυνατότητες. Σίγουρα υπάρχει μια ομάδα τουλάχιστον 100 παιδιών.

pallas_2013_1

-Ο συντονισμός τόσων παιδιών μοιάζει με άθλο. Πώς τα καταφέρνετε; Το δύσκολο είναι να το συντονίσεις όλο αυτό. Τα μουσικά, μετά, είναι εύκολα. Η καλή διάθεση και η εμπειρία βοηθάνε πολύ.

-Για τα 18 χρόνια της Χορωδίας κυκλοφόρησε μια συλλεκτική συλλογή τεσσάρων cd, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 50 αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Πώς ήταν η δική σας συνεργασία και των παιδιών με τόσους πολλούς και μεγάλους καλλιτέχνες; Πώς ανταποκρίθηκαν εκείνοι στο αίτημά σας; Ήταν φανταστική εμπειρία η δημιουργία αυτών των δίσκων.  Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, γιατί καταλάβαν ότι γίνεται από αγάπη και ανιδιοτέλεια. Θυμάμαι όλες τις στιγμές που ζήσαμε τους 9 αυτούς μήνες των ηχογραφήσεων.

– Η χορωδία συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις και συναυλίες γνωστών συνθετών και καλλιτεχνών. Σκέφτεστε να διοργανώσετε μια συναυλία αποκλειστικά για τη Χορωδία; Έχουμε κάνει πολλές μικρές συναυλίες σε πολλά μέρη. Σίγουρα είναι στα σχέδιά μου η πραγματοποίηση μιας μεγάλης και ανεπανάληπτης συναυλίας της χορωδίας με πολλούς από τους καλλιτέχνες αυτούς.

EXOFILLO

Για τα 4 CD “Να μεγαλώνουμε μαζί”, δείτε αναλυτικά εδώ

Τιμή: 10€ (έκαστο cd), Διαθέσιμα σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και δισκάδικα.
Παραγγελίες: Μικρή Πολιτεία, Σπύρος Λάμπρου   6944472050, Ηπείρου 15, Μελίσσια (κεντρικό)
Διανομή: MINOS EMI
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mikripolitia.gr/

Leave a Reply