ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ | ΜΙΚΡΟΣ ΞΥΠΝΑΓΑ 7 ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

ΣτρουμφάκιαΤο Τaλκ συνάντησε τον Ίαν Στρατή, τον frontman των Mad Street, με αφορμή τη συμμετοχή του ως φωνής του Σπιρτούλη στη νέα ταινία “Τα Στρουμφάκια. Το χαμένο χωριό” και την κυκλοφορία του τραγουδιού “Μη φοβάσαι”, που θα ακουστεί στους τίτλους τέλους της ταινίας.

1.Γεια σου Ίαν! Όλοι σε ξέρουμε ως frontman των Mad Street, αλλά ήρθε μάλλον η ώρα να σε μάθουμε και ως Σπιρτούλη, στη φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή των Στρουμφ! Να σε ρωτήσω καταρχάς αν έβλεπες ως παιδί (ή κι αν βλέπεις ακόμα και τώρα) Στρουμφάκια. Εγώ που μεγάλωσα στα έιτις έχω ταυτίσει την παιδική μου ηλικία με αυτά, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι παίχτηκε στις επόμενες γενιές… 

Προφανώς και ξύπναγα 7 παρά για να δω Στρουμφάκια. Και στα 90’ς καλά ήταν, μετά δεν ξέρω τι έγινε, εκεί με τον Ben 10 χάλασαν τα πράγματα.

2. Πλάκα είχε κι ο Ben 10, αλλά δεν είναι της παρούσης! Πώς σου έγινε η πρόταση για τη μεταγλώττιση και ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου; 

Όπως ξέρετε, είμαι στη feelgood records και κάθε φορά που κάναμε meeting, επειδή είχα κόλλημα απο μικρός να κάνω μεταγλωττίσεις, σε κάθε ευκαιρία που μπορούσα να βρω, τους το φώναζα σαν μικρο παιδακι. Ε, με πήραν, τι να κάνουν οι άνθρωποι.

3. Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για τη διαδικασία της μεταγλώττισης; 

Το είχα αλλιώς στο μυαλό μου αυτό το θέμα. Νόμιζα ότι θα είμαι καλός αλλά απο ό,τι φαίνεται χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά. Να είναι καλά ο Πέτρος, ο σκηνοθέτης της ταινίας που έχει υπομονή!

4. Πες μας συνοπτικά την υπόθεση της ταινίας, για να μην έρθουμε αδιάβαστοι στο σινεμά!  

Η Στρουμφίτα είναι μπερδεμένη πολύ με τον εαυτό της και πάει να εξερευνήσει ένα δάσος (πολλή περιέργεια τα Στρουμφάκια). Εκεί, λοιπόν, αρχίζει η περιπέτεια της παρέας της. Δεν μπορώ να πω περισσότερα…

5.Πάμε τώρα στον χαρακτήρα που… υποδύεσαι! Η αίσθηση που έχω γι’ αυτόν από τότε που ήμουν παιδί είναι ότι ήταν λίγο (ευγενικά μιλώντας) σπαστικός. Ήταν ξερόλας, συχνά τα θαλάσσωνε και βρισκόταν ουκ ολίγες φορές με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω… Μήπως, όμως, με τα χρόνια, άλλαξε και ωρίμασε; Εσύ πώς τον βίωσες στην καινούρια του περιπέτεια;  

Χαχαχα… Καλά τα λες. Δεν ωρίμασε καθόλου. Βέβαια, έσωσε αρκετές φόρες την παρέα, αλλά ο Σπιρτούλης είναι το τυπάκι που καρφώνει τους άλλους στον δάσκαλο, σίγουρα!

6. Αν είμαι καλά διαβασμένη, νομίζω ότι ο χαρακτήρας σου έχει και ένα κατοικίδιο; Ποιο είναι αυτό και τι κάνει;

Είναι μια πασχαλίτσα. Όχι μια συνηθισμένη πασχαλίτσα. Αυτή δεν είναι πασχαλίτσα, είναι ελβετικός σουγιάς.

7. Ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή από την ταινία;

Όταν ο Σπιρτούλης κάνει μαθηματικά σε ένα πίνακα και ο Προκόπης ζωγραφίζει μια κλανίτσα στον πίνακα. Και ναι, είμαι τόσο ανώριμος!

8. Τέλος, πες μας λίγα λόγια για το «Μη Φοβάσαι», το τραγούδι που θα ακουστεί στους τίτλους τέλους της ταινίας και του οποίου τους στίχους και τη μουσική υπογράφουν οι Mad Street.  

Αυτό το κομμάτι το ετοιμάζαμε για τραγούδι κανονικό Mad Street, εννοώντας ότι δεν το γράψαμε ειδικά για τα Στρουμφάκια. Τη δομή την έγραψε ο Eddie Ντερβάκος και όλοι οι άλλοι βάλαμε πινελιές. Νομίζω βγήκε right on the spot!

9. Ευχαριστώ πολύ! Ραντεβού στην πρεμιέρα!  

Εγω!Τα λεμε!

Leave a Reply