ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Ψ

Ο Τόπος Ψυχοθεραπείας διοργανώνει βιωματικές ομάδες για εφήβους.

Η δυνατότητά μας να είμαστε ευχαριστημένοι και δημιουργικοί αποτελεί έναν στόχο ζωής που τον δουλεύουμε ήδη από την εφηβεία. Σε μια εποχή που επικρατεί η αποξένωση και η αβεβαιότητα, οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους μέσα στον λαβύρινθο της ζωής που ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι είναι και τι θέλουν. Mέσα σ’αυτή τη δύσκολη διαδρομή μπορεί να συναντήσουν εμπόδια και να βιώσουν συναισθήματα απομόνωσης, θυμού και ανασφάλειας.

Στις ομάδες εφήβων τα μέλη έχουν την ευκαιρία να βρουν συνοδοιπόρους στις δοκιμασίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Οι ανησυχίες, τα όνειρα και ο συναισθηματικός τους κόσμος  βρίσκουν έναν δημιουργικό χώρο για να εκφραστούν και να εκτονωθούν. Μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο, οι έφηβοι  έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ποικίλες πτυχές του εαυτού τους, να αναπτύξουν την ικανότητα του σχετίζεσθαι και να καλλιεργήσουν τόσο την αυτοεκτίμησή τους όσο και την αποδοχή του «άλλου».

Μέσα από τις αναγνωρισμένες και προοδευτικές μεθόδους της Δραματοθεραπείας και του Ψυχοδράματος οι έφηβοι παροτρύνονται: να γνωρίσουν σε βάθος τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό τους, να «παίξουν» και να αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά μεταξύ τους, να ανακαλύψουν τα χαρίσματά τους και να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

Συντονίστρια: Θάλεια Πορτοκάλογλου, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ – Πρόγραμμα Ψυχολογίας), Δραματοθεραπεύτρια (Royal Central School of Speech and Drama – MA Drama and Movement Therapy), Ψυχοδραματίστρια (Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών)

 Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 211 0128 128 ή στο 6978999220
 
image002
 
ΤΟΠΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Υψηλάντου 20-22, Κολωνάκι, τηλ. 211 0128 128
Δευτέρα – Παρασκευή: 13.00 – 21.00