12ΧΡΟΝΗ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ 37ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Αναστάτωση και… ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στους Νορβηγούς η είδηση ότι ένα 12χρονο κορίτσι θα παντρευτεί έναν άνδρα 37 ετών. «Γεια σας. Το όνομα μου είναι Thea και είμαι 12 ετών. Παντρεύομαι σε έναν μήνα!», έγραψε το κοριτσάκι στο blog του. Η τελετή αναμένεται να γίνει το Σάββατο 11/10 και η μικρή λέει την ιστορία μέσω του blog της.

nowejhwp2


Η κοινή γνώμη στη Νορβηγία ξεσηκώθηκε. Όσοι διάβασαν αυτά που γράφει και είδαν και τις φωτογραφίες της Thea με τον 37χρονα άνδρα αντέδρασαν άμεσα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πρόνοια προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο γάμος. Πάντω από 500.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες το blog της μικρής και συμμετείχαν σε διαδικτυακά ντιμπέιτ στα social media για να σταματήσει την τελετή πριν η Thea πει το «δέχομαι» στον Geir, αλλά και κάθε άλλη παρόμοια τελετή.
nowejhwp6

Όπως αποδείχτηκε εν τέλει, όλα αυτά αποτελούν ένα… επικοινωνιακό τρικ. Με τίτλο «Η αλήθεια πίσω από τον πρώτο παιδικό γάμο στη Νορβηγία», το ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος γάμος στη Νορβηγία είναι μέρος μιας καμπάνιας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να σταματήσουν τα παρόμοια φαινόμενα εκμετάλλευσης κοριτσιών και γενικότερα παιδιών. «Η ιστορία της Thea σόκαρε πολλούς, αλλά δεν είναι αληθινή. Στην πραγματικότητα είναι μέρος μιας καμπάνιας από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International -που ασχολείται με τα παιδιά- με στόχο να δείξει ότι 39.000 παιδιά καθημερινά εξαναγκάζονται να παντρευτούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Independent.

nowejhwp5
Μάλιστα η ημερομηνία για την οποία αναγγέλθηκε ο γάμος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα μικρά κορίτσια (International Day of the girl child). Ζητείται, λοιπόν, από τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια που διοργανώνεται στην ιστοσελίδα stoppbryllupet.no, αλλά και να ποστάρει κάτι στο Facebook ή στο twitter, το οποίο θα δημοσιευθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

Leave a Reply