ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ

Την Κυριακή 30/11, στις 11.30, παρουσιάζεται στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας το παραμύθι που έχει ενθουσιάσει μαθητές και δασκάλους, τώρα για πρώτη φορά για γονείς και παιδιά! “Περπατώντας με τα παπούτσια σου!”, από την Αέρινη Πόλη.

Τα εργαστήρια της Αέρινης Πόλης, είναι ειδικά σχεδιασμένα για γονείς και παιδιά 4 -12 ετών. Στόχος τους είναι γονείς και παιδιά να διασκεδάσουν, να παίξουν και να μάθουν νέους τρόπους επικοινωνίας, μέσα από την ενσυναίσθηση. Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να δούμε από την οπτική γωνία του άλλου ανθρώπου, να προσπαθήσουμε να βιώσουμε τα συναισθήματα του και να επικοινωνήσουμε μαζί του, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κριτική.
Θα ξεκινήσουμε παίζοντας και μαθαίνοντας για τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας. Μετά, βλέποντας τις εικόνες του παραμυθιού, μέσα από τον πρωτότυπο μας πίνακα, θα ακούσουμε το παραμύθι «Περπατώντας με τα παπούτσια σου». Ένα εκπληκτικό παραμύθι, που μας βοηθά να δούμε πόσο αναποτελεσματικό είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στους άλλους, όταν έχουν προβλήματα και να χρυσώσουμε το χάπι, αντί να τους ακούσουμε πραγματικά και να μείνουμε κοντά τους στη δυσκολία που περνούν. Στο τέλος, όλοι μαζί, θα δραματοποιήσουμε το παραμύθι.
2

Γενικές πληροφορίες:
Η διάρκειά του εργαστηρίου είναι 1 ώρα
Οι ηλικίες των παιδιών: 4-12 ετών συνοδευόμενα από τους γονείς τους.
Ημερομηνία: Κυριακή 30/11, ώρα 11:30
Πού; Στο Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας, Ιωάννου Φιλήμονος 3 (πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία), Κόστος Εισιτηρίου: 7 ευρώ/άτομο
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 8610811 & 6981780402
ιστοσελίδα: www.aerinipoli.com

Υπεύθυνος Προγράμματος: Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ- εμψυχωτής, ειδικευμένος στο πρόγραμμα “Επικοινωνία δίχως βία, για σχολεία δίχως βία” (2011-2012) που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Leave a Reply