ΜΟΝΤΕΣΟΡΙΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

To Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας συνεχίζει να προσφέρει μοντεσοριανά εργαστήρια για γονείς και μέλλοντες γονείς με θέμα ” O ασυνείδητος δημιουργός…”: Το παιδί από τη γέννηση ως τα 3 του χρόνια”. Τα τόσο σημαντικά 3 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι το επίκεντρο μιας σειράς διαλέξεων και εργαστηρίων βασισμένων στη μοντεσοριανή προσέγγιση. Το φαινομενικά ακίνητο σώμα του βρέφους κρύβει έναν εγκέφαλο που δουλεύει στα μέγιστα των ανθρωπίνων δυνατοτήτων προκειμένου να αφομοιώσει και να δομήσει την εσωτερική εικόνα του κόσμου…την εικόνα που εμείς οι “μεγάλοι” θα του προσφέρουμε. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν τους μηχανισμούς που διέπουν αυτή τη μοναδική λειτουργία αφομοίωσης του κόσμου και θα μάθουν πώς να προσφέρουν στο παιδί το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, για να αναπτυχθεί ολοκληρωμένα και ισορροπημένα. Τα μωράκια μέχρι 6 μηνών είναι ευπρόσδεκτα μαζί με τους γονείς τους! Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα:  

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.00-20.00:  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ! ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ: Η έλευση ενός δεύτερου παιδιού ταράζει τις ισορροπίες και χρειάζεται χρόνος και υπομονή από τους γονείς, ώστε να τις επαναφέρουν αλλά και να φτιάξουν ένα συναισθηματικό περιβάλλον που να αποθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών.  

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ (υπάρχουν λίγες ελεύθερες θέσεις)

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ: Πότε και πώς θα αναγνωρίσουμε τα σημάδια ετοιμότητας των παιδιών για τη μετάβαση από την πάνα στην τουαλέτα, και πώς τα προετοιμάζουμε από νωρίς, ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και χωρίς πιέσεις; Πώς εξελίσσεται η διαδικασία και ποιες πρέπει να είναι οι προσδοκίες μας για το μεγάλο τους βήμα προς την ανεξαρτησία;

Τα εργαστήρια συντονίζει η Ντίνα Νομικού, μοντεσσοριανή εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (thechildin.blogspot.gr)  και θα γίνουν στο ΕΜΕΠΗ. Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ στις διαλέξεις/ συζητήσεις και 20 ευρώ στα εργαστήρια (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά).

montessori-quote

Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
Ιωάννου Φιλήμονος 3 (μετρό Αμπελόκηποι ή Μέγαρο Μουσικής)
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 211-4051903, www.childhood.gr και στο facebook

 

Από τον Μάιο: ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 0-6 ΕΤΩΝ 

Μετά από πρόταση μητέρας που συμμετέχει στα μοντεσσοριανά εργαστήρια της Ντίνας Νομικού, το Εργαστήρι θα δημιουργήσει μια ομάδα μελέτης, πρακτικής, και ανοικτής συζήτησης μεταξύ των γονιών.  Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες και θα τις συντονίζει η Ντίνα Νομικού, ως μοντεσσοριανή εκπαιδευτικός και μητέρα.  Μέσα σε αυτό το δίωρο οι συμμετέχοντες θα μελετούν μικρά αποσπάσματα από μοντεσσοριανή, αλλά όχι μόνο, βιβλιογραφία, κείμενα που μπορεί να τους εμπνέουν και να τους στηρίζουν στο ρόλο τους ως γονέων, θα πειραματίζονται με δραστηριότητες που θα φέρνει η Ντίνα, ώστε να δουν στην πράξη πώς να τις χρησιμοποιούν με τα παιδιά τους, και κυρίως, θα συζητούν πρακτικά θέματα που τους απασχολούν, προκειμένου να δουν πώς μπορούν να ξεπεραστούν.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν γονείς παιδιών ως 6 ετών. Τα μωρά ως 6 μηνών είναι ευπρόσδεκτα, και από ό,τι έχουμε δει δίνουν πολλή θετική ενέργεια στις συζητήσεις μας με την ηρεμίας τους! 

Οι συναντήσεις θα γίνουν τις Τετάρτες  14/5, 28/5, 11/6 και 25/6 18.00-20.00

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΕΙΝΑΙ 80 ΕΥΡΩ /ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ  Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 211-4051903 ΚΑ ΚΑΤΡΙΝΑΚΗ

Leave a Reply