ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠO ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Tην Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30, το Μουσείο Πειραμάτων προσκαλεί αυτή τη φορά όχι τους μικρούς, αλλά τους μεγάλους του φίλους, σε ένα σεμινάριο-συζήτηση ειδικά για γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με εισηγήτρια-συντονίστρια την κ. Λίνα Χολή, Λογοπεδικό-Ειδική Παιδαγωγό και με θέμα:

“Λόγος και ομιλία από τη βρεφική στη σχολική ηλικία, πιθανές παρεκκλίσεις ομιλίας και γραφής. Πότε πρέπει να ζητήσω βοήθεια και τι μπορώ να κάνω ως γονιός;”

Συχνά, η καθυστέρηση της ανάπτυξης της ομιλίας και του λόγου περνά απαρατήρητη. Είναι όμως, πολύ σημαντικό οι διαταραχές αυτές να εντοπιστούν, να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως γιατί διαφορετικά μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή του ατόμου στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον και τις διαπροσωπικές και κοινωνικές του σχέσεις. Επίσης, η ύπαρξη προβλημάτων στον προφορικό λόγο κατά την προσχολική ηλικία μπορεί να επιφέρει δυσκολίες στην ανάγνωση και την γραφή κατά τη σχολική περίοδο. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη λύση; Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου και ομιλίας, καθώς και η κατάλληλη ενημέρωση των γονέων μπορεί να προλάβει μετέπειτα δυσκολίες στην ανάγνωση, τη γραφή, τη σύνθετη σκέψη, την προσοχή και τη συμπεριφορά.

Η κ. Λίνα Χολή σπούδασε Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, εκανε δύο μεταπτυχιακά, στη Λογοθεραπεία-Συμβουλευτική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στη Λογοθεραπεία στο City University του Λονδίνου. Είναι υποψήφια διδάκτορας του ΠΤΔΕ και ασχολείται επαγγελματικά με τη Λογοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, διευθύνοντας παράλληλα και το κέντρο “Λογοπαιδεία”. Στο Μουσείο Πειραμάτων αρθρογραφεί και οργανώνει παρουσιάσεις και σεμινάρια για θέματα γραπτού, προφορικού λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Επίσης, αναλαμβάνει τη λογοθεραπευτική αξιολόγηση των παιδιών, που απευθύνονται στο Τμήμα Σχολικής Μελέτης.

Ημερομηνία: Κυριακή 23/2/2014

Ώρα: 11:30-13:00

Η συμμετοχή στο σεμινάριο για τους γονείς είναι δωρεάν.  Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στα: 210-7210105, 210-7610038.

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή 

Leave a Reply