HOMEWORK ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Και τη φετινή χρονιά, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν να οργανώνουν τη Σχολή Σύγχρονων Γονέων για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους. 

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν; 

Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους. 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 7-9 μ.μ., οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το θέμα “Homework χωρίς δάκρυα: Οδηγίες για γονείς”. 

Το διάβασμα στο σπίτι αποτελεί πρόκληση για τους γονείς, πόσο μάλλον για εκείνους με παιδιά που εμφανίζουν κάποια μαθησιακή διαφορετικότητα. Στη συνάντησή μας θα έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα παρακάτω ζητήματα: 
• Πώς ενθαρρύνουμε τα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους
• Πόσο, πότε και πώς τα βοηθάμε με το διάβασμα
• Τι τα κινητοποιεί να καταπιαστούν με το διάβασμά τους
• Τι βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή τους
• Πώς τα βοηθάμε να προγραμματίσουν τη μελέτη τους
• Πώς ενισχύουμε τις προσπάθειές τους και τα βοηθούμε να βελτιωθούν εκεί που υστερούν

Σχολή-σύγχρονων-γονέων-στον-Πολυχώρο-Μεταίχμιο

Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκησυμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο. 

Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: [email protected], σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες: 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Γνωρίζοντας τον παιδικό εγκέφαλο και πώς τον προσεγγίζουμε 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Γνωρίζοντας τον εφηβικό εγκέφαλο και πώς τον προσεγγίζουμε 

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University. Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙ και Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, ενώ υπό έκδοση είναι το νέο της βιβλίο Πειράγματα, Κοροϊδίες, Εκφοβισμός (εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς). Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς. 

Leave a Reply