Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ

“…Ο Μάρκος, 3 ετών παρά κάτι, παίρνει το κουβαδάκι από τα χέρια του Αλέξη και αρχίζει να το γεμίζει άμμο με το φτυάρι του. Ο Αλέξης φωνάζει «δικό μου, το κουβαδάκι μου» με όλη του τη δύναμη, ώστε να τον ακούει όλη η παραλία. Όταν καταλαβαίνει ότι τα λόγια δε θα του δώσουν το κουβαδάκι πίσω, πάει να το αρπάξει, αλλά ο Μάρκος προλαβαίνει να το τραβήξει, σηκώνεται και αρχίζει να τρέχει. Ο Αλέξης τον προλαβαίνει, τον σπρώχνει, τον ρίχνει κάτω και του παίρνει το κουβαδάκι, με αποτέλεσμα ο Μάρκος να αρχίσει να κλαίει…”

Η Playgroup Hellas και o ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας Κος Νίκος Σταματογιάννης, διοργανώνουν σεμινάριο με τίτλο: «Η παιδική επιθετικότητα στα πρώτα χρόνια της ζωής και η διαχείρισή της». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Playgroup Hellas (Κύπρου 37Β Αγία Παρασκευή – κοντά στο μετρό Αγ. Παρασκευής) την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 18.00-21.00
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως τι ακριβώς είναι η παιδική επιθετικότητα, πού οφείλεται, πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε, αλλά και σε ποιο βαθμό η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών αποτελεί φυσιολογική εκδήλωση της ανάπτυξής τους. Θα ασχοληθούμε με τις επιθετικές εκδηλώσεις (καυγάδες ανάμεσα στα αδέρφια, κρίσεις θυμού, αδιαφορία για τα όρια, κλπ.) κατά τη βρεφική, νηπιακή και προσχολική ηλικία, απαντώντας σε ερωτήματα που προβληματίζουν καθημερινά γονείς και παιδαγωγούς.

Συνεισφορά 5€ για τα μέλη του Playgroup και 10€ για τους επισκέπτες.

Λόγω της φύσης του σεμιναρίου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας παιδιών στο χώρο. (θηλάζοντα βρέφη εξαιρούνται). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο 210 6090770 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Leave a Reply