ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ KINDERDOCS ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το KinderDocs είναι ένα νέο, πρωτοποριακό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους, αλλά και για τους φίλους, δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς και νονές τους.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη, στις 12:30 το μεσημέρι, με τις βραβευμένες ταινίες Dancing for you και Once Upon a Tree.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά μας τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και αναδεικνύουν θέματα σημερινά και καθημερινά, που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν αλλά και ψυχαγωγούν.

15871918_841572675983133_6212354335358461208_n

Καθώς η διάδραση με το κοινό είναι βασικός στόχος του KinderDocs, μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους. Αυτή την Κυριακή, θα ακολουθήσει συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο φτιαγμένο για τα παιδιά με θέμα τους σπόρους και καλεσμένους την Ελλήνα Χριστοδουλάρη και την Ηρώ Μπενεσάια από το Πελίτι Αθήνας καθώς και την Δέσποινα Τζιουβάρα, Υπεύθυνη σχεδιασμού των παιδαγωγικών προγραμμάτων της Οργάνωσης Γη.

Τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τα αληθινά παιδιά που πρωταγωνιστούν στα ντοκιμαντέρ του KinderDocs, με τον τρόπο που προσεγγίζουν τον κόσμο, με τα μικρά και καταπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην αληθινή ζωή και στα μάτια των παιδιών μοιάζουν μαγικά!


Οι ταινίες αναλυτικά:

Dancing for you, ERLEND E. MO 2015 / Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, 30’

ΣΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Dancing for You 2

Το halling είναι ένας θεαματικός νορβηγικός χορός που απαιτεί δύναμη και δεξιοτεχνία. Η δωδεκάχρονη Βίλντε προπονείται σκληρά για να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα κερδίσει στον διαγωνισμό αυτού του χορού. Καθοδηγούμενη από τον δάσκαλό της, ασκείται στην ισορροπία και τα ακροβατικά μέσα στην υπέροχη νορβηγική φύση, σε δάση, καταρράκτες, βουνά και κοίτες ποταμιών. Η Βίλντε αγαπάει τη φύση και λατρεύει τον παππού της, που της μιλάει για το νόημα της ζωής: να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να είσαι δεμένος με την οικογένεια και τους φίλους σου. Η Βίλντε ελπίζει πως η προσπάθειά της θα δώσει χαρά και δύναμη και στον παππού της.

Once Upon a Tree, MARLEEN VAN DER WERF, 2013/ Ολλανδία, 13’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Still Once Upon a Tree III Marleen van der Werf

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με τον μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα λατρεύει να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της. 

Βραβεία (επιλογή):

SHORT SHORTS FILM FESTIVAL ASIA: WINNER | SAVE THE EARTH! COMPETITION PLANET IN FOCUS FILM FESTIVAL: WINNER | BEST SHORT FILM

HAMPTONS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL: AWARD FOR ARTISTIC MERIT FOR DIRECTOR MARLEEN VAN DER WERF WILDLIFE VAASA FILM FESTIVAL: WINNER | CHILDREN FILMS CATEGORY

15400317_827035354103532_3340813144465139195_n

Δείτε όλο το πρόγραμμα του KinderDocs στη σελίδα www.kinderdocs.com

Διοργάνωση: Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: 

Δήμητρα Κουζή – Kouzi Productions

info@kinderdocs.com

www.kinderdocs.com

https://www.facebook.com/kinderdocs/

Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα
Τηλ: 2103453111
www.benaki.gr

Leave a Reply