ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ 2

incredibles-700x394Οι οσκαρικοί Απίθανοι -που έσπασαν τα διεθνή ταμεία το 2004 με εισπράξεις πέραν των 630 εκατομμυρίων δολαρίων- επιστρέφουν με μία ακόμη πιο απίθανη περιπέτεια που τους βάζει στο κέντρο της δράσης σε σενάριο και σκηνοθεσία του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ Brad Bird. Η νέα φαντασμαγορική ταινία κινουμένων σχεδίων συνεχίζει εκεί που τελείωσε η πρώτη και χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στο animation, προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακό, συναρπαστικό θέαμα. Ευρηματικά αστεία και σπαρταριστές σκηνές εκπληρώνουν με το παραπάνω την υπόσχεση της πρώτης ταινίας, αφού χαρίζει σαρωτικές σκηνές δράσης στο ύψος πρωτοκλασάτων live-action υπερηρωικών περιπετειών.

Οι χαρακτήρες της οικογένειας Παρ αναλαμβάνουν νέους ρόλους και δοκιμάζονται σε εξωπραγματικές, αλλά και πολύ καθημερινές αποστολές -οι δημιουργοί κλείνουν το μάτι στους ενήλικες βομβαρδίζοντας οικογενειακά στερεότυπα-, ενώ καινούριοι και παλιοί σύμμαχοι εμφανίζονται για να γράψουν το αξέχαστο δεύτερο κεφάλαιο στην πάταξη του εγκλήματος. Ο καινούριος κακός που θα αντιμετωπίσουν οι Απίθανοι έχει βαλθεί να καταστρέψει τον κόσμο όλο, όμως ακόμα πιο απειλητικός, απολαυστικός και ατίθασος είναι ένας απρόσμενος σίφουνας που παίρνει τα πάντα στο διάβα του – κι ας είναι απλώς ένα νήπιο με το όνομα Τζακ Τζακ.

Σύνοψη: Η Έλεν/Ελαστίνα ηγείται μιας καμπάνιας για να αποκαταστήσει τη φήμη των σούπερ ηρώων, ενώ ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος παλεύει με τον ηρωισμό ενός πατέρα της διπλανής πόρτας, φροντίζοντας τη Βιολέτα, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, οι απίστευτες υπερδυνάμεις του οποίου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Η αποστολή της Έλεν δυσκολεύει όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Γι’ αυτό και είναι όλοι τους τόσο… Απίθανοι.

Συντελεστές:

Σενάριο /Σκηνοθεσία:Brad Bird

Ακούγονται: Holly Hunter, Craig T. Nelson, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson, Brad Bird, Bob Odenkirk, Catherine Keener, Jonathan Banks, Sophia Bush, Isabella Rossellini

Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Θανάσης Κουρλαμπάς, Σοφία Παναηλίδου, Νικίτα Γεωρβασάκη Ηλιοπούλου, Γιάννης Χασιώτης, Γιώτα Μηλίτση, Νίκος Παπαδόπουλος, Νέστωρ           Κοψιδάς, Γιώργος Ματαράγκας, Στεφανία Φιλιάδη, Ηλίας Ζερβός, Ντίνος Σούτης, Λίλα Μουτσοπούλου, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ντίνος Σούτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος

Μοντάζ: Stephen Schaffer

Μουσική: Michael Giacchino

Διάρκεια: 110’  

14 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood υποτιτλισμένη, μεταγλωττισμένη και σε 3D 

Κακοί παντού. Τι να πρωτοκάνει ένας ήρωας;

Στην πρώτη περιπέτεια των Απίθανων, ο κακός Σύνδρομος εξολοθρεύτηκε και το τζετ του εξερράγη καταστρέφοντας το σπίτι των Παρ. Όμως, η οικογένεια είναι πιο δεμένη από ποτέ και όσο η Βιολέτα δείχνει πια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Ντας ανακαλύπτει ότι η δεύτερη θέση είναι μια χαρά. Όλα μοιάζουν να οδηγούν σε μία χαρούμενη κατάληξη, μέχρι που ένας τύπος με το όνομα Υπονομευτής ανακηρύσσει πόλεμο στην ειρήνη και την ευτυχία. Η πρώτη ταινία αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως, έγινε εισπρακτική επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Brad Bird, δεν ήταν οι υπερδυνάμεις των πρωταγωνιστών ή των αντιπάλων τους που πυροδότησαν την επιτυχία της ταινίας. «Η πάταξη του εγκλήματος δεν έχει τόσο ενδιαφέρον όσο η δυναμική της οικογένειας» λέει. «Οι θεατές βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτούς τους χαρακτήρες και για αυτό τους αγαπούν τόσο. Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία είναι στα αλήθεια ιστορίες για την οικογένεια». Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν οι Απίθανοι το 2004, το είδος των ταινιών με σούπερ ήρωες έχει εκτοξευθεί με καινούριους ήρωες που εμφανίζονται συνεχώς. «Το τοπίο έχει σίγουρα αλλάξει από την πρώτη ταινία» σχολιάζει ο δημιουργός. «Αλλά η ιδέα ενός ήρωα που ανησυχεί αν έχει δουλειά και αν μπορεί να πληρώσει το νοίκι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η πρόκληση να τα βγάλεις πέρα με όλα στη ζωή, ακόμα κι αν έχεις υπερδυνάμεις, είναι κάτι με το οποίο σχετίζεται το κοινό».

Στους Απίθανους 2 η Έλεν λείπει και ο Μπομπ προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα οικογενειακά βάρη. Ο Bird ήξερε εδώ και καιρό ότι η Έλεν θα έβγαινε στο προσκήνιο στη δεύτερη ταινία. «Ήθελα να είναι μια περιπέτεια της Έλεν» λέει ο δημιουργός. «Και μου άρεσε η ιδέα του πώς θα το χειριστεί αυτό ο Μπομπ παράλληλα με τις ευθύνες της οικογένειας». Άλλωστε, ο Μπομπ δεν είναι κακός μπαμπάς – το αντίθετο. Απλά στην αρχή έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση, την οποία τα παιδιά διαλύουν. Ειδικά, το πιο μικρό που δεν παίρνει από όχι και όταν θυμώνει πιάνει κυριολεκτικά φωτιά, ή εξαφανίζεται περνώντας μέσα από τα ταβάνια. Η ταινία συστήνει έναν καινούριο κακό με πανούργο σχέδιο που απειλεί τα πάντα και η Έλεν πρέπει να τα καταφέρει, γιατί αλλιώς η αποστολή της να αποκαταστήσει τη φήμη των σούπερ ηρώων θα αποτύχει. Σύμφωνα με τον Bird, η ιστορία προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην περιπέτεια και στις καθημερινές ανάγκες της οικογενειακής ζωής. «Είναι ένας χορός ανάμεσα στο κοινότοπο και στο φανταστικό» λέει. «Η Έλεν μπορεί να παλεύει με τους κακούς και να δεχτεί μία κλήση για να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν τα παπούτσια τους» συνεχίζει ο Bird. «Ή η Βιολέτα μπορεί να καταφύγει στην ικανότητα της να είναι αόρατη, όταν νιώθει ταπεινωμένη. Το κοινό το βλέπει αυτό και ταυτίζεται».

9639869304908783522

Πίσω από τις Μάσκες

Ποιος είναι ποιος

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Brad Bird εμπνεύστηκε από τη ζωή για να δημιουργήσει τους χαρακτήρες της πρώτης ταινίας. «Όλες οι υπερδυνάμεις ήταν εμπνευσμένες από τον ρόλο τους στην οικογένεια» λέει ο Bird. «Παίξαμε με τα παραδοσιακά αρχέτυπα, τη δυνατή πατρική φιγούρα και την πολυσχιδή μητέρα. Στο τέλος, όμως, νιώσαμε ότι μπορούμε να σχετιστούμε με όλους τους χαρακτήρες με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε υπάρξει αυτό το ανυπόμονο δεκάχρονο ή ανασφαλείς έφηβοι. Έχουμε νιώσει το αβάσταχτο φορτίο της οικογένειας, της δουλειάς ή του σχολείου και πώς είναι να έχεις πολλές υποχρεώσεις». Η ιδέα ότι είναι μία οικογενειακή ιστορία στέκει πέρα από το κοινό που ελκύει η ταινία. Μπορεί η Έλεν να κινητοποιεί αυτή την ιστορία και ο Μπομπ την πρώτη, αλλά όλη η οικογένεια μαζί, σαν ομάδα, είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Μπορεί οι Απίθανοι να ήταν η πρώτη ταινία της Pixar με εντελώς ανθρώπινους χαρακτήρες, αλλά σύμφωνα με τον Bird δεν μοιάζουν ακριβώς με ανθρώπους. «Βάλαμε πολλή ενέργεια στο να απλοποιήσουμε τους χαρακτήρες και να τους κάνουμε πιο γραφίστικους» λέει ο σκηνοθέτης. «Όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο ενός προσώπου, τόσο λιγότερη λεπτομέρεια έχεις». Και ενώ ο Bird ήταν απολύτως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της πρώτης ταινίας, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί από τότε, οπότε κάποια πράγματα είναι πιο εύκολα τώρα. Οι Απίθανοι 2 επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με μία οικογένεια που αγαπήθηκε από το κοινό το 2004, αλλά και με τους χαρακτήρες των Λούσιους Μπεστ/Ψύχτρα και Έντνα Μοντ. Φυσικά, η δεύτερη ταινία παρουσιάζει νέους χαρακτήρες, από δισεκατομμυριούχους ευεργέτες μέχρι φιλόδοξους κακούς και υπερήρωες με καταπληκτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα δυναμικό σύνολο από χαρακτήρες που ζωντανεύουν στο πανί.

Έλεν Παρ/Ελαστίνα (με τις φωνές των Holly Hunter/Σοφίας Παναηλίδου)

Γνωστή ως Ελαστίνα στον κόσμο των υπερηρώων. Είχε κάποτε κρεμάσει τη στολή της στην ντουλάπα, για να αναθρέψει την οικογένεια της με τον σύζυγο Μπομπ, αφήνοντας πίσω της τις ένδοξες μέρες της πάταξης του εγκλήματος. Όμως όταν της αναθέτουν να ηγηθεί μιας καμπάνιας για να φέρει τους υπερήρωες στο προσκήνιο, ανακαλύπτει ότι μπορεί ακόμα να λυγίσει, να τεντώσει και να κάνει κόμπους το σώμα της για να λύσει όποιο μυστήριο προκύψει. Με λίγα λόγια, «το έχει» ακόμα! Αυτά είναι καλά νέα, γιατί ο καινούριος κακός που πλησιάζει είναι πρωτόγνωρη απειλή. «Το να είσαι ήρωας σημαίνει ότι έχεις μία αποστολή» λέει ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Brad Bird. «Η κυβέρνηση κόβει το πρόγραμμα προστασίας των υπερηρώων και τους δίνει δουλειά και σπίτι. Οπότε η Έλεν και ο Μπομπ έρχονται αντιμέτωποι με ένα πραγματικό δίλημμα. Τι θα κάνουν τώρα; Πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς; Είναι σαν όλους εμάς». Ευτυχώς, η ευκαιρία χτυπάει την πόρτα. Τα αδέλφια Έβελυν και Γούινστον Ντέβορ είναι φανατικοί οπαδοί των υπερηρώων και ξεκινούν μία καμπάνια για να βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα τους και να τους φέρουν πίσω. Η Έβελυν θεωρεί ότι η Έλεν λύνει εγκληματικές πλεκτάνες με λιγότερη ζημιά από ό,τι ο Μπομπ, οπότε την επιλέγει για τη δουλειά. Η Έλεν από τη μεριά της είναι ενθουσιασμένη που επιστρέφει για να κάνει τη διαφορά.

Μπομπ Παρ/Κύριος Απίθανος (με τις φωνές των Craig T. Nelson/Θανάση Κουρλαμπά)

Ο Μπομπ Παρ νοσταλγεί τις μέρες που κυκλοφορούσε ως Κύριος Απίθανος, ένας δημοφιλής υπερήρωας με φοβερή δύναμη και ικανότητα να εξολοθρεύει τους κακούς με τη μία. Όμως, από τότε που οι υπερήρωες περάσανε στην παρανομία, ο Μπομπ μεγαλώνει τα παιδιά του με την Έλεν. Όταν την καλούν στο καθήκον, ο Μπομπ πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του στο σπίτι και αυτό χρειάζεται ένα άλλο είδος υπερδύναμης. Η ιδέα ότι η Έλεν επιλέγεται να ηγηθεί της καμπάνιας τον ενοχλεί στην αρχή. Είναι πολύ καλός ως υπερήρωας ο ίδιος, αλλά τα κάνει άνω κάτω όπως ο ταύρος σε υαλοπωλείο. Οπότε η Έλεν είναι καλύτερη επιλογή για να σώσει τη φήμη τους. Μπορεί στην αρχή να απογοητεύεται, αλλά τελικά την υποστηρίζει με όλη του την καρδιά. Ως πρωταθλητής της οικογένειας, ο Μπομπ δεν φοβάται μπροστά στην πρόκληση, αλλά τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις στη πορεία. «Ο Μπομπ είναι απολύτως ικανός να φροντίσει τη Βιολέτα, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ μόνος του» λέει ο Bird. «Αλλά πρέπει να αποτύχει πρώτα και μετά να τα καταφέρει, όπως όλοι μας ως γονείς. Η αποτυχία όμως, δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν υπερήρωα».

Βιολέτα Παρ (με τις φωνές των Sarah Vowell /Νικίτα Γεωρβασάκη Ηλιοπούλου)

Η πρωτότοκη της οικογένειας. Είναι μία εσωστρεφής και πανέξυπνη δεκατετράχρονη που δεν ταιριάζει με τον κανονικό κόσμο, και νιώθει πάντα μια αμηχανία, πόσο μάλλον όταν ερωτεύεται ένα αγόρι της ηλικίας της. Κοινωνικά άγαρμπη και σαρκαστική, η Βιολέτα παίζει τον ρόλο της εφήβου τέλεια, ενώ την ίδια στιγμή τελειοποιεί τις υπερδυνάμεις της στο να γίνεται αόρατη και να δημιουργεί δυναμικά πεδία. Είναι υπερηρωίδα μέχρι το κόκκαλο και θέλει να παλέψει ενάντια στο έγκλημα και δίπλα στην οικογένεια της.

Ντας Παρ (με τις φωνές των Huckleberry “Huck” Milner/Γιάννη Χασιώτη)

Είναι 10 χρονών, είναι ανήσυχος, περίεργος και ασταμάτητος. Διαθέτει απίστευτη ταχύτητα, έχει αγάπη για την περιπέτεια και περισσευούμενη ενέργεια. Δεν υπάρχει κάτι που να του αρέσει πιο πολύ από το να επιδεικνύει τις ειδικές του δυνάμεις και να παλεύει με τους κακούς και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να τις κρατάει μυστικές. Στην πρώτη ταινία άλλωστε, πήρε μία γεύση από πάταξη του εγκλήματος και η επιστροφή στην κανονική ζωή δεν τον αφορά.

Τζακ-Τζακ Παρ

Το μωρό της οικογένειας. Του αρέσει να αράζει με ένα μπιμπερό και μια καλή ιστορία. Μιλάει άπταιστα αλαμπουρνέζικα εκσφενδονίζοντας φαγητό. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα κλασικό νήπιο, αλλά τελικά είναι ο ισχυρότερος στην οικογένεια Παρ. Τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν ιδέα ότι έχει υπερδυνάμεις. Σταδιακά όμως, όλοι θα πάρουν μία γεύση του τι μπορεί να κάνει. Πιάνει φωτιά, γίνεται σατανάκι, πολλαπλασιάζεται και διάφορα άλλα που κανείς δεν είχε προβλέψει. Είναι 100% νήπιο με ανάγκες και εναλλασσόμενα συναισθήματα που κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. «Όποιος έχει φροντίσει ένα κανονικό μωρό μέρα με τη μέρα ξέρει ότι είναι εξουθενωτικό» λέει ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Brad Bird. «Τα νήπια έχουν περιέργεια και κινητικότητα, αλλά μηδενική κρίση. Και ο Τζακ-Τζακ δεν πειραματίζεται απλώς με μία δύναμη, αλλά με πολλές». Ενδεικτικά, ο Τζακ-Τζακ διαθέτει τις παρακάτω δυνάμεις:

 • Πετάει φλόγες
 • Γίνεται αόρατος
 • Βγάζει ακτίνες laser από τα μάτια του
 • Ίπταται και αράζει στα ταβάνια και τους τοίχους
 • Πολλαπλασιάζεται σε πολλούς Τζακ-Τζακ
 • Περνάει μέσα από τοίχους
 • Παράγει ηλεκτρισμό
 • Τηλε-μεταφέρεται
 • Κινεί αντικείμενα τηλεκινητικά
 • Μετατρέπεται σε βαρύ μέταλλο
 • Γίνεται σατανάκι
 • Παραμένει ένα λαχταριστό μωρό

Λούσιους Μπεστ/ Ψύχτρας (με τις φωνές των Samuel L. Jackson /Νέστορα Κοψιδά)

Δεν είναι μόνο ο καλύτερος φίλος του Μπομπ, αλλά και ένας τόσο κουλ πρώην συνάδελφος υπερήρωας που φτιάχνει πάγο με τα ακροδάχτυλα. Ακόμα και όταν δεν πολεμά το έγκλημα ως Ψύχτρας, κυκλοφορεί όλο στυλ. Είναι πανέξυπνος και άνετος, τα κάνει όλα και δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά, όταν πρέπει να βάλει τη στολή του και να βοηθήσει τους υπερήρωες που έχουν αναγκαστεί να κρύβονται. Ο Λούσιους είναι ο πρώτος υπερήρωας τον οποίο προσεγγίζουν σχετικά με την καμπάνια. Αμέσως βάζει την Έλεν και τον Μπομπ στο κόλπο, γιατί μπορεί να έχει συντονιστεί με την απλή ζωή ενός πολίτη, αλλά αρπάζει κάθε ευκαιρία να κυκλοφορήσει ως υπερήρωας».

Έντνα «Ε» Μοντ (με τις φωνές των Brad Brid/ Ηλία Ζερβού)

Έχει ακαταμάχητη αίσθηση του design, καταλαβαίνει την τελευταία τεχνολογία και είναι απίστευτα ικανή. Μία δημιουργική ιδιοφυία που λαχταρά την επιστροφή των υπερηρώων για να μπορέσει ξανά να δημιουργήσει τα λειτουργικά και πρωτοποριακά κουστούμια τους. «Η Ε πιάνει όλο τον χώρο γύρω της» λέει ο Bird, που δανείζει τη φωνή του στον φοβερό της χαρακτήρα. «Όσο δυνατοί και ισχυροί κι αν είναι όλοι γύρω της. Συχνά μάλιστα έχει να κάνει με υπερήρωες, αλλά η προσωπικότητα της επιβάλλεται. Όλοι μας έχουμε μία Ε μέσα μας τις στιγμές που γεμίζουμε αυτοπεποίθηση».

Γούινστον και Έβελυν Ντέβορ (με τις φωνές των Bob Odenkirk/Νίκου Παπαδόπουλου και Catherine Keener/Γιώτας Μηλίτση)

Είναι επικεφαλής μιας παγκόσμιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών. «Οι γονείς τους ήταν υποστηρικτές των υπερηρώων» λέει ο Brad Bird. «Οπότε έχουν κληρονομήσει την εταιρεία, συνεχίζουν την υποστήριξη και έχουν αποφασίσει να το πάνε στο επόμενο επίπεδο με μία καμπάνια που τους βοηθά στον σκοπό τους». Πάρα πολύ πλούσιος, ξύπνιος και μειλίχιος, ο Γουίνστον το πάει μέχρι τέλους σε κάθε περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και για το σχέδιο του να φέρει πίσω τους υπερήρωες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ήρωας (ή τρεις) για να επηρεάσει θετικά την κοινωνική γνώμη και να τους νομιμοποιήσει και πάλι. Η πανέξυπνη και χαλαρή αδελφή του, που είναι και συνέταιρος του, η Έβελυν,  ξέρει από τεχνολογία και δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει. Όταν της συστήνουν την Έλεν, γίνονται αμέσως φίλες. Ανταλλάσσουν ιδέες, χαράσσουν στρατηγική και μοιράζονται πολλά γέλια στην πορεία. Σχηματίζουν με άλλα λόγια μία αδελφότητα, γιατί έχουν πολλά κοινά και είναι δυνατές και έξυπνες.

Ρικ Ντίκερ (με τις φωνές των Jonathan Banks/Ντίνου Σούτη)

Ο Ρικ Ντίκερ ηγείται του επίσημου προγράμματος εντοπισμού των υπερηρώων και βοηθά την οικογένεια Παρ να κρατήσει μυστική την ταυτότητα της, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Όμως παίρνει τη δουλειά του στα σοβαρά, ειδικά μέχρι να καταργηθεί το τμήμα του και να αφήσει τους Παρ στην τύχη τους. Είναι κυβερνητικό στέλεχος, αλλά αυτή τη φορά τον βλέπουμε σε πιο χαλαρή έκδοση.

Ο Υπονομευτής (με τις φωνές των  John Ratzenberger /Γιάννης  Στεφόπουλου)

Ο άπληστος κακός που ελπίζει να σκάψει ένα τούνελ κάτω από την πόλη και να κλέψει τα λεφτά όλων από τα σπίτια τους. Αν υπολογίσει κανείς την καταστροφική μηχανή που χρησιμοποιεί για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί έναν ήρωα, ή πέντε, για να τον σταματήσουν.

Πρέσβειρα (με τις φωνές των Isavella Rossellini/Λίλας Μουτσοπούλου)

Οι υπερήρωες θα βρουν μία υπέρμαχο στο πρόσωπο της εκλεπτυσμένης Πρέσβειρας που αφοσιώνεται στη στήριξη και τη νομιμοποίηση τους.

Τόνυ Ράιντιντζερ (με τις φωνές των Michael Bird/Γιώργου Ματαράγκα)

Ένας συνηθισμένος τύπος που τυχαίνει να είναι συμμαθητής της Βιολέτας και πολύ ερωτευμένος μαζί της. Αλλά πάνω που όλα δείχνουν ότι μπορεί να έχουν ένα κοινό μέλλον, ή τουλάχιστον ένα ραντεβού για αρχή, ο Τόνυ ανακαλύπτει ότι η Βιολέτα έχει ένα υπερ-μυστικό.

Οι wannabe υπερήρωες είναι μια ομάδα δευτεροκλασάτων υπερηρώων  που φιλοδοξούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Απίθανους, τον Ψύχτρα και τους άλλους δημοφιλείς ήρωες της παρέας. Συνασπίζονται με τους Ντέβορ για να φέρουν τους υπερήρωες πίσω.

Βόιντ (με τις φωνές των Sophia Bush/Στεφανίας Φιλιάδη)

Είναι μία νεαρή θαυμάστρια -με υπερβάλλοντα ζήλο- της Ελαστίνας. Η υπερδύναμη της είναι η ικανότητα να μετατρέπει και να χειρίζεται αντικείμενα γύρω της, δημιουργώντας κενά για να μπορούν τα αντικείμενα να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται.

Μπρικ

Είναι σκληρός σαν τούβλο και φυσικά πολύ μυώδης. Ατρόμητος και πολύ χτισμένος.

Ρήφλαξ  (με τη φωνή του Γιάννη Στεφόπουλου)

Ιδιαίτερα έμπειρος -για την ακρίβεια, γηραιός- με τη δύναμη να πετάει καυτή λάβα.

Κρασάουερ (με τη φωνή του Ντίνου Σούτη)

Το πνεύμα του χειρίζεται την ύλη και διαθέτει τηλεκινητική ικανότητα. Μπορεί να καταστρέψει ένα αυτοκίνητο, χωρίς να το αγγίξει.

Σκριτς

Έχει μάτια κουκουβάγιας και ένα κεφάλι που περιστρέφεται στις 360 μοίρες. Μπορεί να πετάξει χάρη στα φτερά του που ολοκληρώνουν την εμφάνιση του, αλλά η δύναμη του είναι η στριγκλιά του που σπάει τζάμια.

Ηλεκτρίξ (με τη φωνή του Κώστα Φιλίππογλου)

Βγάζει κεραυνούς από τα ακροδάχτυλα του, είναι υψηλής τάσης και καλό είναι να μην τον πλησιάζει κανείς.

image002

Επιστροφή σε έναν απίθανο κόσμο

Το 2004 το κοινό αγάπησε τους Απίθανους, αλλά και την ατμόσφαιρα της ταινίας.  Η δεύτερη ταινία συνεχίζει από εκεί που τελείωσε η πρώτη και χάρη στην τεχνολογία, είναι ακόμα καλύτερη, και πιο γυαλιστερή. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Brad Bird, η νοσταλγική ματιά είχε διαποτίσει και την πρώτη ταινία. «Έχω εμπνευστεί από κατασκοπικές ταινίες» λέει ο Bird. «James Bond, Mission: Impossible, The Man from U.N.C.L.E., Our Man Flint. Πολλές ταινίες με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60 που ήταν κομψές και ήθελα να αποτυπώσω στη δική μου ταινία». Από τα αυτοκίνητα μέχρι τους ίδιους τους χαρακτήρες, η πρώτη ταινία είχε κάτι από τη δεκαετία του ’50, μια ρετρό πινελιά σε σύγχρονη εκδοχή και ένα νεύμα στο μέλλον. Με άλλα λόγια, η πρώτη ταινία είχε ένα δικό της στυλ. Στη δεύτερη ταινία, η ομάδα σχεδιασμού προσανατολίστηκε στις καθαρές γραμμές της αρχιτεκτονικής των μέσων του προηγούμενου αιώνα, αντλώντας έμπνευση από το Palm Springs. Η αφήγηση του Brad Bird έχει να κάνει όχι με τον ρεαλισμό, αλλά με την πειστικότητα. Στους Απίθανους δεν είναι τόσο η εμφάνιση που παίζει ρόλο, αλλά ο τρόπος αφήγησης. Οι χαρακτήρες μοιάζουν αληθινοί, παρ’ όλο που για παράδειγμα οι αστράγαλοι του Μπομπ είναι τεράστιοι και οι ώμοι του δεν χωράνε να περάσουν από την πόρτα ταυτόχρονα. Έτσι, η ταινία δίνει την αίσθηση μιας οξυμένης πραγματικότητας.

Καινούριο σπίτι

Το σπίτι των Παρ καταστράφηκε στο τέλος της πρώτης ταινίας κι έτσι οι δημιουργοί ήξεραν εξ αρχής ότι έπρεπε να ρίξουν καινούρια θεμέλια για τους Απίθανους 2. Σχεδιάστηκε ένα σπίτι που από 2,300 τετραγωνικά μέτρα έφτασε τελικά τα 38,000 τετραγωνικά μέτρα. Είναι το σπίτι που προσφέρουν οι Ντέβορ στην οικογένεια όταν η Ελαστίνα αναλαμβάνει την καμπάνια. Πρόκειται για ένα τεράστιο, τελευταίας τεχνολογίας οίκημα με φουτουριστικά στοιχεία, εξωφρενικά γκάτζετ και πατώματα που κινούνται σαν κομμάτια παζλ καθώς γλιστράνε, ενώ λιμνούλες και καταρράκτες ξεπηδούν ανά περίσταση. Καμία σχέση δηλαδή με το πιο φυσιολογικό σπίτι στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά τους. Το κατά πόσο τελικά θα το αγαπήσουν εξίσου με την πρώτη φωλιά τους, θα φανεί στην ταινία.

feelgood_incredibles 2_poster (RD INCLUDED)_F co

Leave a Reply