Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ: ΤΑΙΝΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 12+

Στο πλαίσιο μιας νέας κινηματογραφικής συνεργασίας που στοχεύει να προωθήσει ταινίες για παιδιά και νέους, βραβευμένες από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το CineDoc KIDS προβάλλουν από κοινού τη βραβευμένη ιταλική ταινία O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους είναι μια χιουμοριστική, οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζακ έχει έναν αδερφό, τον Τζο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί, ο Τζακ πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είπαν οι γονείς του, πως ο Τζο ήταν ξεχωριστός και είχε υπερδυνάμεις. Ωστόσο, τώρα που πρόκειται να πάει στο λύκειο, ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδερφός του είναι υπερήρωας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Αριάνα, την πρώτη αγάπη της ζωής του. Το να προσέχει τον μικρό του αδερφό και την απρόβλεπτη συμπεριφορά του σύντομα γίνεται βάρος, σε σημείο που ο Τζακ προσποιείται ότι δεν έχει αδερφό και κρύβει την ύπαρξη του Τζο από τους νέους του συμμαθητές και, κυρίως, από την Αριάνα. Μα δεν μπορείς να αγαπηθείς όπως είσαι, αν δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον παρά τις ατέλειές του και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής που θα πρέπει να μάθει ο Τζακ. Ο αδερφός του, ο Τζο, θα είναι αυτός που θα του το διδάξει, με τον ειλικρινή του τρόπο, τη μοναδική του οπτική και τα απλά αλλά περιέργως σοφά λόγια του.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου τον Απρίλιο 2020, μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής, αποτελούμενης από περισσότερους από 2.000 νέους ηλικίας 12-14 ετών από 32 χώρες της Ευρώπης.

Από τις 30 Ιανουαρίου 2021 και για δώδεκα μήνες, θα πραγματοποιηθούν προβολές της ταινίας σε σχολεία, κινηματογράφους, πολιτιστικούς συλλόγους και κινηματογραφικές λέσχες σε όλη την Ελλάδα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η εξάπλωση του COVID-19, θα γίνουν και online προβολές με παράλληλες δράσεις. Επίσης, η ταινία θα ταξιδέψει σε Αίγινα, Αλόννησο, Αμοργό, Άνδρο, Κέα, Κεφαλλονιά, Κύθηρα και Τήνο, μέσω του δικτύου CineDoc Island.

Stefano Ciapni | 102’ | 2019 | Iταλία, Ισπανία
H ταινία θα προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία με εκπαιδευτικό υλικό για δραστηριότητες στην ψηφιακή ή φυσική τάξη. Επικοινωνήστε μαζί μας στο mybrotherchasesdinosaurs@gmail.comΟι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Πρεσβεία της  Ιταλίας  και στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Tempo Forte. 
Συνδιοργάνωση των: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους | Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | Cinedoc  Kids 
Υπο την αιγίδα:  Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Σε συνεργασία:  Πρεσβεία της Ιταλίας | Πολιτιστική Πρωτοβουλία Tempo Forte | Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος | Κινηματογράφος Δαναός | Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου

Leave a Reply