KINDERDOCS ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

KinderDocsΤο KinderDocs, το νέο, πρωτοποριακό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους, αλλά και για τους φίλους, δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς και νονές τους, μας περιμένει και αυτή την Κυριακή στο Μουσείο Μπενάκη, στις 12:30 το μεσημέρι, με τις βραβευμένες ταινίες Sounds for Mazin και Ciera’s Song. 

Sounds for Mazin

Sounds for Mazin, INGRID KAMERLING, 2012, Ολλανδία, 19’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του.

big

Cieras Song, ANDRE HORMANN, 2016, Γερμανία, 25’

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;

Η διάδραση με το κοινό με αφορμή τα ντοκιμαντέρ είναι βασικός στόχος του KinderDocs και γι αυτό μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους.

1731a79b-f519-4965-a07c-41ecec7c46c4

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, την μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και την Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, ειδική παιδαγωγό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, (εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας). Μετά την συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου θα μας μυήσει στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.  

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ωδείο Lab Music Education και το Κέντρο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας (χορηγό της διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα)

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+.

KinderDocs

Τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τα αληθινά παιδιά που πρωταγωνιστούν στα ντοκιμαντέρ του KinderDocs, με τον τρόπο που προσεγγίζουν τον κόσμο, με τα μικρά και καταπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην αληθινή ζωή και στα μάτια των παιδιών μοιάζουν μαγικά!

Δείτε όλο το πρόγραμμα του KinderDocs στη σελίδα www.kinderdocs.com

Διοργάνωση: Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: 

Δήμητρα Κουζή – Kouzi Productions

[email protected]

www.kinderdocs.com

https://www.facebook.com/kinderdocs/

Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα
Τηλ: 2103453111
www.benaki.gr

Leave a Reply