KINDERDOCS ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

20f47afe-b4c3-473c-9566-04881b32cfd9Πόσες ώρες περνάτε στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει ψηφιακό αποτύπωμα; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο δημιουργικά; Πόσες φορές τσακώνεστε για τις ατελείωτες ώρες που περνάει το παιδί σας  στο κινητό και τα Social media; Τι άλλες εναλλακτικές έχει ένα παιδί σήμερα και πώς μπορεί ο γονιός να βάλει όρια; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προκύψουν μετά την προβολή των δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ Once Upon a Tree και My dearest f#cking phone στο φεστιβάλ KinderDocs την Κυριακή 2 Απριλίου, 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα διαδικτύου και την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ενώ η προβολή είναι προγραμματισμένη για το ευρύ κοινό.

Still Once Upon a Tree I - Marleen van der Werf

Once Upon a Tree, MARLEEN VAN DER WERF, 2013, Ολλανδία, 13’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με τον μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα λατρεύει να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της.

Βραβεία (επιλογή): SHORT SHORTS FILM FESTIVAL ASIA: WINNER | SAVE THE EARTH! COMPETITION PLANET IN FOCUS FILM FESTIVAL: WINNER | BEST SHORT FILM HAMPTONS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL: AWARD FOR ARTISTIC MERIT FOR DIRECTOR MARLEEN VAN DER WERF WILDLIFE VAASA FILM FESTIVAL: WINNER | CHILDREN FILMS CATEGORY

f#cking phone

My dearest f#cking phone, EEF HILGERS, 2014, Ολλανδία. 18’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, η Κλάουντια έχει σχέση αγάπης-μίσους με το κινητό. Μαζί της εξερευνούμε τον κόσμο των social media. Πόσο σημαντικά είναι τα Facebook Likes πώς «ορίζουν» την καθημερινότητα της, τις επιλογές και την ζωή της; Πώς θα αντέξει τώρα που θα πάει διακοπές με τους γονείς της και δεν θα έχει πρόσβαση; Ο χρόνος χωρίς Wi-Fi θα αποδειχθεί τεράστια ευκαιρία για τη Κλάουντια.

Eδώ και το Facebook event

KinderDocs

Τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τα αληθινά παιδιά που πρωταγωνιστούν στα ντοκιμαντέρ του KinderDocs, με τον τρόπο που προσεγγίζουν τον κόσμο, με τα μικρά και καταπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην αληθινή ζωή και στα μάτια των παιδιών μοιάζουν μαγικά!

Δείτε όλο το πρόγραμμα του KinderDocs στη σελίδα www.kinderdocs.com

Διοργάνωση: Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: 

Δήμητρα Κουζή – Kouzi Productions

[email protected]

www.kinderdocs.com

https://www.facebook.com/kinderdocs/

Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα
Τηλ: 2103453111
www.benaki.gr

Leave a Reply