H XIONATH

Μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «H Πεντάμορφη και το Τέρας», o Θίασος Ηλία Καρελλά δημιουργεί μια ακόμα μοναδική θεατρική εμπειρία για θεατές κάθε ηλικίας. Έτσι, από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, ο Θίασος παρουσιάζει στη σκηνή του Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων) μια πρωτότυπη εκδοχή ενός εκ των πιο γοητευτικών παραμυθιών του κόσμου για αγόρια και κορίτσια, μικρούς και μεγάλους θεατές.

XIONATH_jpg«Η «Χιονάτη» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι, το οποίο απαντάται σε διαφορετικές χώρες και λαούς ενώ, σε αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτυπώνονται οι πιο όμορφες παραδόσεις της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα, η «Χιονάτη» μας επιτρέπει να ταυτιστούμε με αρχέτυπες καταστάσεις και εμπειρίες, όπως η σύγκρουση καλού και κακού, θάρρους και δειλίας, μοναξιάς και κοινωνικοποίησης. Από τις πρώτες καταγραφές του παραμυθιού, την εκδοχή των αδελφών Γκριμ έως και την διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϊ, η περιπέτεια της Χιονάτης συμβολίζει τη διαδρομή και τον αγώνα του ανθρώπου προς την ενηλικίωση αλλά και την απελευθέρωση από τα δεσμά που τον περιορίζουν. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που διατρέχουν και την δική μας θεατρική εκδοχή της Χιονάτης, όπου μάλιστα κυριαρχεί η δράση, η περιπέτεια, το χιούμορ και το διαδραστικό στοιχείο», τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Ηλίας Καρελλάς.

Με οδηγό το διάσημο παραμύθι, στη σκηνή του Τριανόν δημιουργείται ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον με εντυπωσιακές σκιές, κούκλες, γιγαντοφιγούρες και προβολές βίντεο μέσα σε ένα εμπνευσμένο σκηνικό, με πρωτότυπα κοστούμια και με μαγικούς φωτισμούς. Η παράσταση ντύνεται με ζωντανή παραδοσιακή μουσική του κόσμου με τη χρήση μουσικών οργάνων, όπως σάζι καλίμπα, ούτι, μαντολίνο, λαούτο, κρουστά, νέι, καβάλι, γκάιντα, βιολί κ.α.  Ηθοποιοί και μουσικοί παίζουν και τραγουδούν ζωντανά υπέροχους σκοπούς και τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Βολιβία, το Μεξικό, τα Βαλκάνια και την Άπω Ανατολή και μας αφηγούνται την περιπέτεια της Χιονάτης και των επτά μικρών νάνων!

Ο Θίασος αποτυπώνει σε ένα μοναδικό CD την ιδιαίτερη ματιά του πάνω στη διάσημη ιστορία, παρασύροντας τους μικρούς και μεγάλους φίλους του στη μαγεία του παραμυθιού και της παράδοσης. Το CD, που διατίθεται μαζί με το πρόγραμμα στο θέατρο, περιλαμβάνει εκτός από την πρόζα, όλα τα τραγούδια που ακούγονται ζωντανά στην παράσταση.

XIONATH_OMADIKH_jpg

Παίζουν: Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νικόλας Φραγκιουδάκης

Ιδέα /Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς

Κείμενο, Στίχοι: Νικόλας Φραγκιουδάκης

Κίνηση/Χορογραφία: Αγγελική Χατζή

Κοστούμια/Κατασκευές/Κούκλες: Αγγελική Μπόζου

Σκηνογραφία/Φιγούρες Θεάτρου Σκιών: Ηλίας Καρελλάς

Επιμέλεια Μουσικής/ Φωτισμών: Ηλίας Καρελλάς

Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης

Κατασκευή Κοστουμιών: Φωτεινή Πολυδούρη

Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Σύγγελος, Έκτορας Κυριάκου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Παυλόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Φωτογραφίες: Studio Κοτσιρέας

Παιδική Σκηνή Ηλία Καρελλά , «Χιονάτη»
Πού: Θέατρο Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 ( Πατησίων 101- πλησίον μετρό Βικτώρια)
Πότε: Κάθε Κυριακή μεχρι και 13 Απριλίου 2014, στις 11:30 το πρωί (Ειδικές παραστάσεις για σχολεία, καθημερινά στις 10:30 το πρωί)
Πόσο: 12€ (Γενική Είσοδος), 8€ (παιδικό, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι με την επίδειξη κάρτας), 8€ (ομαδικό έως 30 άτομα), 6€ (ομαδικό από 30 άτομα και πάνω)
Έκτακτες παραστάσεις: Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 & Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 στις 11.30 το πρωί.
Διάρκεια παράστασης: 80’ (με διάλλειμα)
Τηλέφωνα Κρατήσεων για την παιδική σκηνή: 210 7777104 & 210 7777124 

3 Σχόλια

  1. Πένυ Αγγελίδου 9 Φεβρουαρίου, 2014
  2. Μάνος Βιτωράτος 14 Ιανουαρίου, 2014
  3. Zoi Ioannidou 17 Δεκεμβρίου, 2013

Leave a Reply