ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ|ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, παρουσιάζει το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί», από τη νέα διαδραστική της παράσταση Ο Κουκουμπλής, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ.

Μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι (Σπετσών 1) θα παιχτούν τέσσερις μόνο, εορταστικές παραστάσεις  Δευτέρα 28-Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 και Δευτέρα 4-Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00.

Με οδηγό ένα σποράκι, με διαδρομές στο χθες και στο σήμερα, ανάμεσα στα εκθέματα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΛΗ, με ζωντανή μουσική από παραδοσιακά μουσικά όργανα, με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το λαϊκό παραμύθι από την Κεφαλλονιά «Το πιο γλυκό ψωμί» και θα ζυμώσουν, με τα πιο αγνά υλικά, με φροντίδα και νοιάξιμο, το δικό τους ψωμάκι, που θα το πάρουν φρεσκοψημένο φεύγοντας.

Οι ηθοποιοί της ομάδας Μικρός Νότος θα υποδεχθούν τους θεατές στο Μουσείο, σε έναν χώρο που αποτυπώνει την ιστορία των μύλων στην Ελλάδα. Θα ξετυλίξουν μαζί ιστορίες, παραμύθια και παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού και, με αυτά ως οδηγό, θα περιδιαβούν ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου (μηχανήματα παλιών μύλων, σφραγίδες πρόσφορου από όλο τον κόσμο, ειδώλια και θεματικά αντικείμενα ακόμα και από την αρχαιότητα) για να γνωρίσουν την αλυσίδα «σιτάρι – αλεύρι – ψωμί».

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η παράσταση «Ο Κουκουμπλής» απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Ολόκληρη η παράσταση ξετυλίγει τρία λαϊκά παραμύθια: τα «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας». Τις καθημερινές, ταξιδεύει μέσα στα σχολεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους. Κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι παίζεται στο Black Box του Θεάτρου 104 (Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι, μετρό Κεραμεικός).

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Έλενα ΓεροδήμουΔαμιανός ΝικολαϊδηςΆννη Ντουμούζη

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Επιμέλεια κίνησης: Λυδία Καπουρνιώτη

Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Έλενα Μαυρίδου

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Κοκαλάρη

Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος – εξειδικευμένη στο Drama in Education.

MikrosNotos-Koukoublis-LowRes5

«Το πιο γλυκό ψωμί!»

Ένα λαϊκό παραμύθι από την παράσταση

«Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ»

από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

4 γιορτινές παραστάσεις στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ

www.loulismuseum.gr – Σπετσών 1 Κερατσίνι

μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (δίπλα στο φουγάρο της ΔΕΗ)  

Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 – Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ώρα: 18:00|ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά |EΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6 ευρώ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6975 937768   

Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο 6947 421432 & την επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας

Leave a Reply