Η ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιάΤο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, παρουσιάζει τη θεατρική δράση “Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά”.

Θεία Λένα_01

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη  Θεία Λένα και επισκέπτεται τα παιδιά που νοσηλεύονται  στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτοάκουσαν στη δεκαετία του 50′ μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της Θείας Λένας.

Θεία Λένα_05

Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο με σκοπό να δημιουργηθεί μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς θεατές! 

Η λέξη παραμύθι κατάγεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ‘παραμυθούμαι – παραμυθέομαι’ που σημαίνει ‘παρηγορώ’, ‘ανακουφίζω’,’παρακινώ’. Στόχος μας είναι με την δράση αυτή, να ‘παρηγορήσουμε’ τα αισθήματα που δημιουργεί η ασθένεια, να ‘ανακουφίσουμε’ την διαμονή των παιδιών στο νοσοκομείο και να ‘παρακινήσουμε’ την θεραπεία τους.

Η θεατρική δράση είναι βασισμένη σε επιλογές παραμυθιών της Αντιγόνης Μεταξά και υλοποιείται από το Θέατρο ΡΕΤΡΟ Οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις 21 Απριλίου 2019.

Θεία Λένα_03

Η “Θεία Λένα” επισκέπτεται τα ακόλουθα νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ‘Παναγιώτη κ Αγλαίας Κυριακού’, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’, Παίδων Πεντέλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο ‘Σισμανόγλειο’, Κ.Α.Τ, Γενικό Νοσοκομείο ‘Ασκληπιείο Βούλας’, Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Ξενώνας Ελπίδα, Γ.Ν.Π. Τζάνειο, Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.Θεία Λένα_01_1200px

Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά

Ιδέα: Νίκος Διαμαντής

Σχεδιασμός δράσης & Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου

Δραστηριότητες: Θηρεσία Θεοδώρου

Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού

Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης

Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Ακούγονται οι φωνές των: Νίνας Αδαμοπούλου, Αιμίλιου Αλεξανδρή, Αμαλίας Μητροπούλου, Αχιλλέα Παπαγεωργίου, Βάλιας Παπακωνσταντίνου, Ειρήνης Χατζηνίκου, Φοίβης Ψευδού

Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60′

Αφήγηση: 30′

Δραστηριότητες: 30′

Leave a Reply