ΟΛΟΓΥΡΑ, ΟΛΟΤΕΛΑ, ΟΛΟΙΔΙΟΙ|ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

Η παιδική σκηνή του Άνεσις υποδέχεται για 2η χρονιά, από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, το επιτυχημένο, πρωτότυπο έργο των Θεόδωρου Κανδηλιώτη και Κατερίνας Τσατσαράγκου «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» σε μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά και σε όλους τους «ανήσυχους» ενήλικες που ακόμη νιώθουν παιδιά!

Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό, συγκινητικό αλλά και  εμπνευσμένα διδακτικό.

img_1570

Λίγα λόγια για το έργο: Ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying (εκφοβισμό) βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του ανάμεσα στα δώρα ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι σε ΟΛΟ τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι. Ακολουθεί μια σειρά από ευτράπελα γεγονότα μέχρι ο ήρωας μας να μάθει ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν…

Το πείραγμα μεταξύ των παιδιών αποτελεί μια πιο απλή συμπεριφορά όπου επικρατεί παιγνιώδης διάθεση, εύθυμο κλίμα και συνεπώς αποτελεί μια επιθυμητή συμπεριφορά για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. (…) Αντιθέτως, στο σχολικό εκφοβισμό η διάρκεια και η επανάληψη είναι τα θεμελιακά χαρακτηριστικά του φαινομένου με ανάλογες αρνητικές ψυχολογικές προεκτάσεις στα παιδιά-θύματα τα οποία υιοθετούν επιφυλακτική στάση στην αποκάλυψη και στην επίλυση του προβλήματος.( Σχολικός εκφοβισμός: αναζητώντας μια εναλλακτική «κάθαρση», Σπυρόπουλος Τρύφων, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης).

To «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση–έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί!

Η παράσταση έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ταυτότητα παράστασης

Ηλικία παρακολούθησης: 4+

Παίζουν: Έλενα Ασημακοπούλου, Ερνέστος Βουτσίνος, Σύλβια Δεληκούρα, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Ολυμπία Σκορδίλη, Κατερίνα Τσάβαλου

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Σκηνικά: Γιούλα Ζωιοπούλου

Κοστούμια: TwinPicks

Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος

Χορογραφίες: Αντιγόνη Χρόνη

MakeUp: ΧαράΑλατζά – Freddy Makeup Stage

Διεύθυνση Παραγωγής: Σωτήρης Μαρίνος

Παραγωγή: Ma.Ka.Co   www.makaco.gr  / www.facebook.com/oloidioi

%ce%b7%ce%be%cf%86%ce%b3

INFO
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 12:00
ΤΙΜΕΣ: 10€ κανονικό, 7€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο ταmείο του θεάτρου Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 210-7488881-2 & στο viva.gr
SITE: http://theatroanesis.gr/
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70΄

Leave a Reply