Ο ΤΟΜ ΤΙΡΙΤΟΜ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ| ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ

To υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δυο» παρουσιάζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά από την Αριστέα Κοντραφούρη για λίγες ακόμη παραστάσεις στο θέατρο Βαφείο από τις 20 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Κυριακή στις 12:00.

H Αριστέα Κοντραφούρη, σε συνεργασία με την ομάδα Το ΝΗΜΑ, μετά την γνωστή παράσταση της «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη, πειραματίστηκε με επιτυχία πάλι σε ένα υπέροχο κείμενου του σημαντικού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών.

Το πρώτο μέρος αυτής της πρωτότυπης θεατρικής πρότασης πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια. Σε αυτοτελή εργαστήρια που έγιναν στο χώρο της ομάδας το Νήμα, γονείς και παιδιά βοήθησαν και ενέπνευσαν τη δημιουργό να σκηνοθετήσει τη παράσταση μέσα από θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές, δρώμενα.

aristea-kontrafouri

Οι κούκλες είναι φτιαγμένες από την Αριστέα Κοντραφούρη, με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη, χρησιμοποιώντας σακούλες σκουπιδιών. Στη παράσταση, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του παραμυθιού, αλλά και οι άλλοι ήρωες, εκτός από τις κούκλες και την ηθοποιό, παίζονται κάθε φορά από το κοινό.

Το κοινό δρα καθοριστικά από την αρχή  μέχρι το τέλος της παράστασης (αν κάποιος νιώθει άβολα δεν συμμετέχει). Μικροί και μεγάλοι χωρίς προετοιμασία γίνονται οι κάτοικοι της Έλκας και της Ζίνης. Διαλύουν τη γέφυρα που ενώνει τις δυο περιοχές, την ξαναχτίζουν. Ψάχνουν στο σκοτεινό δάσος τον Τομ. Το κοινό παρασυρμένο από τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης γεύεται τη μαγεία του θεάτρου και του παιχνιδιού. Η συμμετοχή του διαμορφώνει την εξέλιξη της δράσης, κατά συνέπεια η κάθε παράσταση είναι διαφορετική.    

foto-me-sakoula-pou-peto

Πού: Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115 τηλ. 2103425637 ( σταθμός Μετρό Κεραμεικού)

Τιμές εισιτηρίου: 8 ε

Ειδικές τιμές: 5 ε

Τρόποι Επικοινωνίας: Τηλ: 6945252935, 2105763246

Mail: [email protected]

www.facebook.com/TOMTIRITOM

www.facebook.com/AristeaKontrafouri1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: H Aριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Αναγνωρισμένο μέλος της Εuropean Association Psychotherapy (EAP). Σπούδασε ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία μέσω του παιχνιδιού για παιδιά και ενήλικες στο ΑΘΥΡΜΑ.  Είναι μέλος της ΠΕΠΔΕ. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής», του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα «Πράσσειν Άλογα», της Ε. Καποκάκη. Το 2004 συνεργάζεται με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», και επεξεργάζεται δραματουργικά το παραμύθι της παράστασης «Κανέλα και Δυοσμαράκι». Κάνει θεατρικό παιχνίδι στα ειδικά παιδιά του «Πανευοϊκού Συλλόγου Άνθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός» στη Χαλκίδα. Συνεργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια με το κέντρο Ημέρας για αυτιστικά και ψυχωσικά παιδιά «Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Είναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Very special Arts Hellas. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες σειρές. Συνεργάζεται με το κέντρο ειδικών θεραπειών ‘’Ταξίδι στην ανάπτυξη’’. Διδάσκει θέατρο με τεχνικές παιγνιοθεραπείας στο εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό κέντρο δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας το ΕΡΜΑ. Αρθρογραφεί στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής στη στήλη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. Σκηνοθέτησε και έπαιξε στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη ‘’Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα’’.  Είναι ιδρυτικό μέλος του ψυχοκοινωνικού χώρου το Νήμα όπου χρησιμοποιείται  το παιχνίδι και το θέατρο ως μέσο ψυχοθεραπείας και ψυχοεκπαίδευσης. 

One Response

  1. Αναστασία Χάλαρη 12 Δεκεμβρίου, 2016

Leave a Reply