ΚΟΥ-ΚΟΥ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ|ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους! Η φιλία είναι ένα πανέμορφο δώρο για τον άνθρωπο και φίλος μας μπορεί να είναι και ένα ζώο ή ακόμα και η ίδια η φύση!%cf%86%cf%86

Στο παραμύθι μας, το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι. Συμμετέχουμε μαζί με τους ηθοποιούς στις περιπέτειες, μαθαίνουμε με κίνηση και τραγούδι για το νερό, τον αέρα, την φωτιά, τον κεραυνό και τη βροχή και πως αναπαράγουμε ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Δημιουργία-Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έλενα Χαραλαμπούδη
Διάρκεια: 60 λεπτά

thumbnail

Μόνο για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Μια μελετημένη προσέγγιση του θεάτρου για μικρά παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια: 8€ , 7€ (προπώληση, οικογενειακό 3-4 άτομα) / 6€ (ΟΑΕΔ, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ) / 5€ (μέλη του συλλόγου, ομαδικό 8 άτομα+) Eιδική Προσφορά για την παράσταση στις 5 Νοεμβρίου: Κλείστε τα εισιτήρια σας μέχρι τη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και αγοράστε τα με 5€! Για κρατήσεις και πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002.

logo

Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα
www.morfesekfrasis.gr
email: morfesekfrasis@gmail.com
Τηλ.: 210-3464903, 210-3464002

Περισσότερα για την παράσταση

– «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε ;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
– «Ω, ναι !» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
– «Όμως πού είσαι;»
– « ‘Ελα να με βρεις!»

Το παιδί άρχισε να ψάχνει ώσπου βρέθηκε μέσα στο δάσος ! Δειλά, δειλά στην αρχή και με ενθουσιασμό στην συνέχεια, το παιδί και ο πολύχρωμος φίλος του, θα αρχίσουν ένα παιχνίδι ανακάλυψης που θα τους φέρει πιο κοντά στη φύση. Θα παίξουν με τις σταγόνες της βροχής, θα κρυφτούν από τον κεραυνό και θα κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά του ποταμού ώσπου η κοινή τους περιπέτεια θα τους οδηγήσει σε μια υπέροχη φιλία.

– «Γεια σου Κού-κου, φεύγω τώρα!» είπε το παιδί.
– «Θα προσέχεις το δάσος μας;» ρώτησε ντροπαλά το πολύχρωμο πουλί
– «Μα και βέβαια αφού είναι το σπίτι του καλύτερού μου φίλου!» 
απάντησε το παιδί και τα μάτια του έλαμψαν σαν τον ήλιο!

Το «Κου-κού… μια βόλτα στο δάσος» είναι ένα βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο, με τη μουσική , τη φαντασία και την περιπέτεια. Είναι μια παράσταση που θα γεμίσει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στο ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι:

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Στην παράσταση κυρίαρχο είναι το τραγούδι του Κού-κου, το οποίο μαθαίνουν και τα παιδιά και το χρησιμοποιούν στην περιπέτεια τους. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Αξίες και έννοιες:

Η φιλία είναι ένα πανέμορφο δώρο για τον άνθρωπο και φίλος μπορεί μας μπορεί να είναι και ένα ζώο ή ακόμα και η ίδια η φύση!

Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι. 

Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε για το νερό, τον αέρα, την φωτιά, τον κεραυνό και τη βροχή.

Ιστορικό της παράστασης:

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011 στο παιδικό Φεστιβάλ της «Μικρόπολις» στο Γκάζι όπου έκπληκτοι γονείς έβλεπαν τα πολύ μικρά παιδάκια τους να συμμετέχουν και να παρακολουθούν με ενθουσιασμό την παράσταση. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Κήποι της Αθήνας” και επίσης ταξίδεψε και στην Κύπρο… Από τότε δεν έχει σταματήσει να ταξιδεύει με τα μικρά παιδιά στο φανταστικό δάσος, μαζί με τον φίλο τους τον Κού-κου!

Leave a Reply