ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ. ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά, επτά χρόνια μετά το πρώτο επιτυχημένο ανέβασμά του, πρόκειται να παρουσιάσει τον «Ερωτόκριτο» στη σκηνή του θεάτρου Κάππα. Έτσι, τη νέα θεατρική σεζόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το  αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας. Στην παράσταση το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ συναντά τη λύρα και το λαούτο ενώ ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου.

er
Παίζουν οι Αρετή Κετιμέ, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης . Στο ρόλο του συγγραφέα ακούγεται η φωνή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

er4

Για την παράσταση, που θα παιχθεί από τον Οκτώβριο του 2014, ο Ηλίας Καρελλάς και η Αρετή Κετιμέ είπαν: 

«Με σεβασμό στην παράδοση, και σύγχρονη αισθητική, ετοιμάζω μια παράσταση με σκιές, κούκλες, ηθοποιούς και ζωντανή μουσική για τους πιο αυστηρούς θεατές, τα παιδιά». Ηλίας Καρελλάς  

«Οι μελωδίες  που αγαπήθηκαν σε έναν τόπο αιώνες πριν,αυτό μας κάνει να γινόμαστε μέτοχοι μιας μουσικής που μεγάλωσε γενιές και θα συνεχίζει να το κάνει …αυτό εξάλλου είναι και η βασική γοητεία της παραδοσιακής μας μουσικής» . Αρετή Κετιμέ

er3

Δείτε τη σελίδα της παράστασης στο facebook εδώ!

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά από το 1996 ως και σήμερα δίνει μια ανανεωτική πνοή στο θέατρο για παιδιά και νέους δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις. Μέσα από πολλές παραγωγές σε γνωστά θέατρα της Αθήνας αλλά και περιοδείες ανά την Ελλάδα, έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του παιδικού θεάματος. Τον περασμένο χειμώνα, εκτός από την περιοδεία της παράστασης «Φιγούρα Μαγεμένη» και τη «Χιονάτη» στο θέατρο Τριανόν, συμμετείχε στην παράσταση «Μύθοι του Αισώπου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ενώ παρουσίασε τον «Καραγκιόζη Καπετάνιο» σε δώδεκα sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Θίασος Ηλία Καρελλά
www.thiasoskarella.weebly.com
Τηλ. / fax: 210 7777 104 & 124
e-mail: ilias_karellas@gmail.com

Leave a Reply