ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ|ΣΤΕΓΗ

Με αφορμή την όπερα για παιδιά Η Βασίλισσα του Χιονιού που παρουσιάζει ο Θοδωρής Αμπαζής, εμπνευσμένος από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Στέγη προσκαλεί τα παιδιά 8-12 ετών να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο που θα τα μυήσει στον ονειρικό κόσμο της όπερας.

Τι είναι η όπερα;
Θέλεις να γίνεις για λίγο… πρωταγωνιστής της;
Τι σημαίνει λιμπρέτο, μονωδός, άρια, ντουέτο;

Μέσα από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές των εικαστικών, τα παιδιά θα μάθουν βιωματικά ότι η όπερα είναι το μόνο είδος που συνδυάζει όλες τις τέχνες:

Ξεκινώντας από τη θεατρική αφήγηση. Αρχικά ακούμε την ιστορία των δύο φίλων, της Γκρέτα και του Κάη. H Βασίλισσα του Χιονιού μαγεύει τον Κάη και τον παίρνει μαζί της στο Παγωμένο Παλάτι. Η Γκρέτα ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της φίλο… Στη συνέχεια, αυτοσχεδιάζουμε και δημιουργούμε από την αρχή την περιπέτεια των ηρώων με τη φαντασία μας: Κι αν η Γκρέτα δεν έφτανε ποτέ στο Παγωμένο Παλάτι;

Ακολουθούν η μουσική και το θέατρο. Αφού ζεστάνουμε σώμα και φωνή, θα τραγουδήσουμε μέρη της παράστασης, εκφράζοντας τα συναισθήματά μας όπως οι ήρωες. Θα ανέβουμε στη σκηνή και θα γίνουμε μονωδοί, σκηνοθέτες, και ηθοποιοί!

Ποιο ρόλο έχουν οι τέσσερις διαφορετικές φωνές; Ήξερες ότι η μουσική παίζεται πάντα από ζωντανή ορχήστρα και ότι οι τραγουδιστές είναι συγχρόνως και ηθοποιοί;

Όμως… «Βασίλισσα του χιονιού» χωρίς μαγικό καθρέφτη δεν γίνεται… Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα σκηνικά. Με χρώματα και εικόνες αποδίδουμε εικαστικά την ιστορία των δύο ηρώων.

Και… έτοιμη η όπερα!

βασιλισσα χιονιου_p

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών 

Ημερομηνίες & ώρες: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (11:00-14:00), Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (11:00-14:00), Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου (16:00-19:00) και Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου (11:00-14:00)

Κόστος συμμετοχής: 36 € (και για τις τέσσερις συναντήσεις)

Συντελεστές: Ειρήνη Τζανετουλάκου (τραγουδίστρια όπερας), Μαριλένα Σουρή (πιανίστα-παιδαγωγός)

Κρατήσεις: Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Leave a Reply