ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ-ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

90540184_2606685002937326_7037227309459308544_nΜένουμε σπίτι αλλά μένουμε δημιουργικοί! Κάθε πρωί το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου θα ανακοινώνει ένα θέμα. Παιδιά από όλο τον κόσμο ζωγραφίζουν με ό,τι υλικά θέλουν το θέμα αυτό. Δημιουργούμε κάθε μέρα μια νέα διαδικτυακή έκθεση στη σελίδα του ΔΕΕΠΣ. Όλα τα παιδιά θα μπορούν να μοιραστούν και να δουν τις ζωγραφιές των άλλων παιδιών!

Οδηγίες για τους γονείς: Εξηγούμε στα παιδιά το θέμα μας και τους δίνουμε άφθονο χρόνο, χώρο και υλικά, φωτογραφίζουμε τη ζωγραφιά του παιδιού μας και τη στέλνουμε στο [email protected] ή στο FB μαζί με το μικρό του όνομα, την ηλικία και την περιοχή που μένει (π.χ. Σύρος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι), στο τέλος της ημέρας δείχνουμε στα παιδιά την έκθεση! Παρακαλούμε να έχουν σταλθεί οι συμμετοχές μέχρι τις 19.30 το βράδυ για να μπορούν όλα τα παιδιά να δουν τα άλλα έργα.

Καλή διασκέδαση! Ενημερωθείτε για το θέμα καθημερινά από εδώ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ:  «ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ»

Ανρί Ματίς

Ανρί Ματίς

Εξηγούμε στα παιδιά: Το να ζωγραφίσεις ένα μπολ με φρούτα δεν είναι απλή υπόθεση, είναι μια πολύ όμορφη άσκηση του μυαλού. Δουλεύουμε με στοιχεία σύνθεσης και εξασκούμε τη φαντασία μας καθώς μαθαίνουμε να βλέπουμε και να παρατηρούμε. Στη συγκεκριμένη ζωγραφιά μπορούμε και να προσθέσουμε στοιχεία από τη φαντασία μας, πχ. ζωγραφίζουμε κάποιον να κάθετε πάνω ή να σκαρφαλώνει τα φρούτα, έναν ουρανό, έναν ήλιο. Ή απλός ζωγραφίζουμε αυτό που βλέπουμε. Αντλούμε έμπνευση από άλλους καλλιτέχνες, δείτε τις εικόνες. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, το μόνο σωστό είναι να διασκεδάζουμε αυτό που κάνουμε.

Στήνουμε το θέμα μας: Με τα παιδιά σας βρείτε ένα μπολ και μερικά φρούτα, εάν δεν έχετε αρκετά βάλτε και λαχανικά. Για να έχουν ύψος στο μπολ μπορείτε να βάλετε ύφασμα ή χαρτί από μέσα έτσι ώστε να μη φαίνεται. Μπορείτε να βρείτε και ένα τραπεζομάντιλο με σχέδια. Βάλτε το κάπου ενδιαφέρων. Αρχίζουμε!

Μένουμε δημιουργικοί

Leave a Reply