ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»: ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ «ΣΤΕΓΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜOΥ

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ανανεωμένης ιστοσελίδας www.livewithoutbullying.com του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό».

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENABLE”.

homepage

Έχοντας ήδη προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων (γονέων-εκπαιδευτικών) οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακή (online) συμβουλευτική για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, η ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, αναβαθμίστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα πλήρως λειτουργικό και χρήσιμο δωρεάν εργαλείο για οποιοδήποτε παιδί/έφηβο αντιμετωπίζει προβλήματα εκφοβισμού. Παράλληλα, η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη στη χρήση μέσω κινητού και ταμπλέτας (responsive design) κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την πλοήγηση των χρηστών.

Για την πρόσβαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-18 ετών, κάνοντας μία δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορούν, ανώνυμα και με ασφάλεια, να μιλήσουν διαδικτυακά (online chat)με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Το chat είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ.  Παράλληλα, οι ενήλικες (γονείς- εκπαιδευτικοί) μπορούν με μία δωρεάν εγγραφή, να έχουν πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο forum, να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις, όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

kids_page

Επίσης, η νέα πλατφόρμα προσφέρει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες παιδιών και ενηλίκων ώστε κάθε επισκέπτης να αντλεί το κατάλληλο γι αυτόν  πληροφοριακό υλικό γύρω από τον εκφοβισμό ενώ ο χώρος των ενηλίκων φιλοξενεί μία νέα στήλη αρθρογραφίας στην οποία ειδικοί και επαγγελματίες μιλούν όχι μόνο για τον εκφοβισμό αλλά και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:

www.facebook.com/lwb.platform/ | www.livewithoutbullying.com

www.facebook.com/kmop.eu| www.kmop.gr

Leave a Reply