ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σαςΚάθε χρόνο το βάψιμο των αβγών αποδεικνύεται για πολλούς μεγάλος μπελάς. Πολλά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο, ενώ το χρώμα εισχωρεί  συχνά μέσα από το τσόφλι. Τι κάνουμε λάθος λοιπόν; Διαβάστε μερικά βασικά μυστικά για το πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας σωστά, δίχως απώλειες.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε βαφές εμπορίου

  • Μην βάψετε φρέσκα αυγά! Αγοράστε αυγά 7 – 10 ημερών.
  • Βγάλτε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Ιδανικά θα προτείναμε να τα βγάλετε από το προηγούμενο βράδυ για να είστε σίγουροι.
  • Πλύνετέ τα προσεκτικά ώστε να τα καθαρίσετε από κάθε ακαθαρσία που τυχόν μπορεί να έχουν και σιγουρεφτείτε ότι η επιφάνεια τους θα είναι λεία για την διαδικασία της βαφής.
  • Τοποθετήστε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
  • Βράστε τα σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά ανάλογα με την ισχύ της κουζίνας σας.
  • Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη βαφή, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
  • Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα.

Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο και προετοιμάστε τις στάμπες σας και αφήστε τα παιδιά σας να μεγαλουργήσουν! PicMonkey Collage eggs2

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας φυσικά

Κόκκινα αυγά: Βράστε τα αβγά μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα πατζάρια, ξύδι και νερό. Ανάλογα με την ποσότητα των παντζαριών το αποτέλεσμα θα βγει από απαλό ροζ έως βαθύ κόκκινο.
Πορτοκαλί αυγά: Τύλίξτε κάθε αβγό μέσα σε φλούδα κρεμμυδιού και βράστε τα με ξύδι. Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα προσθέστε πάπρικα κατά το βράσιμο.
Κίτρινα αυγά: Χρησιμοποιήστε κρόκο Κοζάνης. Ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό για να δώσει έντονο κίτρινο χρώμα.
Καφέ – μπεζ αυγά: Καφές στιγμιαίος, ελληνικός ή φίλτρου αν βραστεί μαζί με τα αυγά, θα τους δώσει χρώμα.
Μοβ -μπλε αυγά: Το μοβ χρώμα στα αβγά μπορείτε να το πετύχετε βράζοντας τα με κόκκινο λάχανο και ξύδι.
Πράσινο: Βράστε τα αυγά σας σε ζωμό σπανάκι, τσουκνίδα ή μαϊντανό. Προσοχή όμως, χρειάζεται τουλάχιστον 1 κιλό από τα χορταρικά. Μην ξεχάσετε το ξύδι για να σταθεροποιήσετε το χρώμα.

Leave a Reply