ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

τα οφέλη του βόλεϊ για τα παιδιάΌλοι γνωρίζουμε πλέον σήμερα τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός και η άσκηση στη ζωή μας, όταν τα εντάξουμε σε αυτή. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως αρχίζουν να ασχολούνται με κάποια μορφή άσκησης, για να πετύχουν μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη ζωή. Ιδιαίτερα δε, όταν η άσκηση ξεκινάει από την παιδική ηλικία, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι παρών ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση στην καθημερινότητα του παιδιού, αφού συμβάλλουν στη σωματική του διάπλαση, στην ψυχική του ισορροπία, στην κοινωνικοποίηση, στη διασκέδαση και στην εκτόνωσή του. Η σωματική άσκηση πρέπει να γίνει συνήθεια στα παιδιά, τρόπος ζωής και αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται από τους γονείς, από την ηλικία των 3 ετών και πέρα.

Το βόλεϊ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα για τα παιδιά και ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε όταν αναρωτιέστε με ποιο άθλημα να ασχοληθεί το παιδί σας, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα του παιδιού απαιτώντας τη συνολική του συμμετοχή. Πολύ βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αθλήματος, εκτός από τη συνολική εκγύμναση που προσφέρει, είναι ότι διδάσκει στο παιδί να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, αφού πρόκειται για ομαδικό άθλημα. Το παιδί, μέσα από την ενασχόληση του με το βόλεϊ, βελτιώνει τα αντανακλαστικά του, αφού πρέπει να αντιδρά γρήγορα ερμηνεύοντας σωστά τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται από συμπαίκτες, αντιπάλους  και μπάλα. Τέλος, η δυνατότητα που προσφέρει το βόλεϊ στο να αναπτύσσει το παιδί όλα τα παραπάνω στοιχεία χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, το καθιστά αυτόματα πολύ ασφαλές ως άθλημα.

Ας κάνουμε τον κόσμο των παιδιών μας λίγο καλύτερο, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα μέσα από το άθλημα του βόλεϊ να παίξουν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν και εντέλει να αναπτυχθούν σωστότερα.

Η Αναστασία Πυροβολισιάνου είναι προπονήτρια βόλεϊ. Θα τη βρείτε στο Volleykid, ένα εκπαιδευτικό-αθλητικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να καλύψει την ανάγκη της σωματικής άσκησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3-6 ετών. Επισκεφτείτε το volleykid.gr για να μάθετε περισσότερα. http://www.volleykid.gr/volleykid21

Leave a Reply