ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ

bigstock-136228589

Ποιος γονιός δεν στεναχωριέται όταν βλέπει το παιδί του να είναι άρρωστο και να μην έχει αντοχές; Ένα άρρωστο παιδί χρειάζεται περισσότερη τρυφερότητα, υπομονή, ηρεμία, αλλά και φροντίδα καθώς οι δυνάμεις του είναι μειωμένες. Δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, δεν έχει αντοχές να παίξει στο πάρκο ή να συναντηθεί με φίλους.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ιδέες, ώστε να απασχολείτε το αρρωστούλι σας, κάνοντας λίγο πιο εύκολη την ζωή του στο… κρεβάτι του πόνου, χωρίς, όμως, να το κουράζετε!

Διαβάστε μαζί του ιστορίες που του αρέσουν.

vivlio
Δείτε μαζί όλες τις παιδικές ταινίες που δεν προλαβαίνει να δει κατά την διάρκεια των σχολικών υποχρεώσεων του.

6931-tainies_2013_590_b
Παίξτε μαζί του την νοσοκόμα ή το γιατρό. Όταν τα παιδιά σας είναι άρρωστα, λατρεύουν να παίζουν το γιατρό. Ζητήστε από το παιδί σας να είναι ο μικρός ασθενής ή πάρτε εσείς τον ρόλο του ασθενή.

depositphotos_2991854-stock-photo-child-doctor-looking-up-at

Αν ο λαιμός του είναι αρκετά ερεθισμένος και πρέπει να αποφύγετε να μιλάτε, προτιμήστε να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ή παιχνίδια με κάρτες.

paidia-paizoun

Φτιάξτε μαζί με τον μικρό ασθενή μια ιστορία φαντασίας. Ξεκινήστε με μια φράση π.χ. “Το μικρό αρκουδάκι πλησίασε το αγόρι και….” και μετά αφήστε το παιδί σας να τελειώσει την ιστορία.

Parents Reading to Laughing Boy

Ζωγραφίστε είτε με την βοήθεια βιβλίων δραστηριοτήτων είτε εκτυπώστε κάποιες ζωγραφιές από το διαδίκτυο.

paidi-zografizei

Δείτε μαζί παλιές φωτογραφίες σε φωτογραφικά άλμπουμ που είναι κρυμμένα στα ράφια της βιβλιοθήκης ή dvd από την βάπτιση ή από κάποιο παιδικό πάρτι που του είχατε διοργανώσει. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι απασχολημένο για αρκετή ώρα.

mamakaikorivlepountainia

Αφήστε το να παίξει με τα παιχνίδια του χωρίς να κοιτάτε την ώρα. Έτσι, ο χρόνος του θα κυλήσει όμορφα και θα κάνει αυτό που δεν μπορεί με ευκολία τις μέρες που έχει σχολείο.

Kids play at day care. Two toddler children build tower of colorful wooden blocks. Child playing with toy train. Educational toys for preschool and kindergarten.

Αραδιάστε όλα τα λούτρινα ζωάκια του πάνω στο κρεβάτι και αφήστε το να ασχοληθεί μαζί τους, να τους δώσει ονόματα, να τα φροντίσει και να γίνει ο καλύτερος αρχηγός του δικού του ζωολογικού κήπου.

loutrina-2-juniorsclub

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη στιγμή για να κακομάθετε το παιδί σας είναι όταν ο πυρετός θα είναι στα ύψη. Βάλτε στη ζωή σας τον κανόνα ότι «όποιος είναι άρρωστος, παίρνει ένα μικρό δωράκι απ’ τη μαμά και τον μπαμπά» και εφαρμόστε το, για να βελτιώσετε την κακή του διάθεση.

Περαστικά του!

Leave a Reply