ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟ

xartaetos

Όταν ήμαστε μικροί, περιμέναμε με λαχτάρα την Καθαρή Δευτέρα για να πετάξουμε τον χαρταετό. Τι πανηγύρι κάναμε με τους φίλους και την οικογένεια μας και βέβαια θέλαμε να έχουμε τον πιο φαντασμογορικό, με τις πιο όμορφες πολύχρωμες κορδέλες!

Μάλιστα, μαζεύαμε όλη τη χρονιά κορδέλες για να φτιάξουμε την ουρά του και παίρναμε και επιπλέον φύλλα μαζί μας, σε περίπτωση που θα χρειαζόμασταν ενίσχυση καθώς ο αετός μας θα πέταγε ψηλά στους αιθέρες.

Κόντρες, τσακωμοί για το ποιος χαρταετός πήγε πιο ψηλά, ποιος στάθηκε περισσότερα ώρα ψηλά και ποιος δεν έπεσε πάνω σε σκεπές και εξώπορτες. Για φανταστείτε, πόσο περήφανοι θα νιώθετε αν ήταν απόλυτα δική σας κατασκευή και είχατε βάλει την φαντασία και την προσωπική σας πινελιά στον ουρανό; Είναι ευκαιρία να το κάνετε φέτος, με τα παιδιά σας!

Για να φτιάξετε το δικό σας χαρταετό, θα χρειαστείτε:

Εφημερίδα ή χρωματιστό χαρτί
Δύο ξύλα (το ένα 60 εκ. και το άλλο 50 εκ.)
Ψαλίδι
Μολύβι
κορδόνι (καλούμπα)
Κολλητική ταινία ή ταινία συσκευασίας
Χάρακα ή μέτρο
Κορδέλες

Πώς θα το κατασκευάσουμε:

Ξεκινήστε με την κοπή των ξύλων σας στα σωστά μήκη, 60 και 50 εκ., και χρησιμοποιήστε ένα μικρό σουγιά για να κάνετε εγκοπές και στα δύο άκρα τους.

k1

Τοποθετήστε το 60 εκ. ξύλο κατακόρυφο αφήνοντας 15 εκ. από την κορυφή. Μαρκάρετε με ένα μολύβι. Τοποθετήστε το μικρότερο ξύλο στο συγκεκριμένο σημείο που μαρκάρατε έτσι ώστε για να σχηματίσουν το γράμμα «Τ». Χρησιμοποιήστε την καλούμπα για να τα δέσετε στο σημείο που συναντιόνται και δώστε προσοχή στις εγκοπές κάθε ξύλου.

k2

Τοποθετήστε κολλητική ταινία για να σιγουρέψετε ότι είναι καλά κολλημένα μεταξύ τους.

k5

Τοποθετήστε το κορδόνι περιμετρικά του σκελετού φροντίζοντας να μπαίνει στις εγκοπές.

k5

Αφού ο σκελετός μας είναι έτοιμος, τοποθετήστε την εφημερίδα ή το χρωματιστό χαρτί. Απλώστε το στο πάτωμα και κόψτε το στο σχέδιο του σκελετού σας.

k6

Διπλώστε τις άκρες της εφημερίδας πάνω από το κορδόνι και κολλήστε τα κάτω με ασφάλεια.

k7

Τέλος, ήρθε η πιο αγαπημένη στιγμή όλων μας: η χρωματιστή ουρά. Μπορείτε να βάλετε ότι εσείς θέλετε για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά.

k9

Ο χαρταετός μας είναι έτοιμος για πέταγμα!

1

Extra tip:  Φροντίστε να έχετε μαζί σας ψαλίδι, ταινία και κορδέλα όταν θα πάτε για το πέταγμα του χαρταετού σας. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια προσαρμογή στο χαρταετό σας όταν θα βρίσκετε στα ψηλά. Καλές πτήσεις και μην ξεχνάτε να μείνετε μακριά από τα σύρματα της Δ.Ε.Η

Leave a Reply