ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Pool-Safety-Rules-Every-Parent-Should-Know-MainPhotoΞέρω πόσο πολύ αγαπάς το καλοκαίρι, τη θάλασσα και την πισίνα. Εσύ, όμως ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κολυμπάς με ασφάλεια;

1. Ζήτα από την μαμά και τον μπαμπά να σε πάνε κολυμβητήριο, θα μάθεις να κολυμπάς όλα τα στυλ σωστά.

2. Μην ξεχνάς ότι μετά το φαγητό χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ξεκούρασης πριν μπούμε να κολυμπήσουμε.

3. Σου αρέσουν οι βουτιές, όμως θα ήθελα να θυμάσαι ότι πρέπει να βουτάς μόνο με τα πόδια και όχι με το κεφάλι. Πολλές φορές δεν βλέπουμε ή δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω από το νερό ή πόσο ρηχά είναι με αποτέλεσμα να τραυματιζόμαστε σοβαρά.

4. Αν το αγαπημένο σου παιχνίδι στο νερό είναι να κρατάς την αναπνοή σου ή να κάνεις αγώνες με μακροβούτια, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να αφήνεις να περνάει τόση ώρα χωρίς να αναπνέεις. Το μυαλό μας, χρειάζεται το οξυγόνο, όσο τίποτε άλλο.

5. Γύρω από τις πισίνες δεν τρέχουμε, δεν σπρώχνουμε άλλα παιδάκια και κάτι πολύ σημαντικό ΔΕ φωνάζουμε ποτέ ΒΟΗΘΕΙΑ για αστείο, παρά μονάχα όταν πραγματικά θέλουμε κάποιον να μας βοηθήσει.

6. Δεν κολυμπάμε μακριά από την ακτή και ειδικά εκεί που δεν πατάμε.

7. Αν εκεί που θα πάμε για μπάνιο υπάρχει ναυαγοσώστης ή ναυαγοσώστρια, προσέχουμε τι μας λέει και δεν παρακούμε τις συμβουλές του.

Μου υπόσχεσαι πως δε θα ξεχάσεις ποτέ αυτούς τους κανόνες;

Χάρισε μου τώρα λίγα λεπτά και εντόπισε στην εικόνα όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σε μια πισίνα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πας περίφημα και θα έχεις κερδίσει τις πρώτες σου πολύτιμες γνώσεις ως μικρός ναυαγοσώστης της Lifeguard Hellas!

received_10156041750539930
Καλό καλοκαίρι, με ασφάλεια!
Η Μάνια Μπικώφ είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διεθνής εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής και διευθύντρια στο LIFEGUARD HELLAS TRAINING CENTER